• City Stories

    Τα 9 αρχιτεκτονικά video trailers του ADFF στην Αθήνα αποκαλύπτονται!

    • NewsRoom


    Βραβευμένοι Αρχιτέκτονες, μικρές κοινωνίες στο Κονγκό, κλεμμένες καρέκλες. Πώς συνδέονται όλα αυτά; Οι 9 βασικές ταινίες του ADFF: Athens (Architecture and Design Film Festival) σας ξεναγούν σε αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσες γωνιές όλου του κόσμου.

    1. Big Time
    Ένας Δανός Αρχιτέκτονας αλλάζει για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης!

    2. Getting Frank Gehry
    Σχεδιασμένο να είναι ριζοσπαστικό μέσα και έξω, το τελευταίο δημιούργημα του Frank Gehry, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συγκρούσεις για δεκαετίες!

    3. Aires Mateus: Matter in Reverse
    Το έργο των Αρχιτεκτόνων του Aires Mateus καθρεφτίζει τη σύγχρονη εποχή – από την πολυπλοκότητα μέχρι και την αντίφασή της.

    4. Building Hope: The Maggie’s Centres
    Μια ταινία αφιερωμένη στην Maggie, την προσέγγιση της ιατρικής κοινότητας στη φροντίδα του καρκίνου και το ρόλο που παίζει ο εξαιρετικός σχεδιασμός και το design στην υποστήριξη παθόντων από καρκίνο.

    5. How to Steal a Chair
    Ο 73χρονος designer Στέργιος Δελιαλής, ζει σα φάντασμα ανάμεσα στα συντρίμια του ονείρου του: του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης! Η ταινία παρακολουθεί τη σύγκρουση του Στέργιου με την πραγματικότητα.

    6. Made in Illima
    Αυτή η ταινία καταγράφει τη συλλογική οικοδομική διαδικασία ενός σχολείου στο Κονγκό, αποσκοπώντας στην αποκλειστική αξιοποίηση της τοπικής βιοτεχνίας.

    7. Strange and Familiar: Architecture on Fogo Island
    Αυτό το ντοκιμαντέρ περιγράφει ένα τολμηρό Αρχιτεκτονικό έργο στο νησί Fogo, καταγράφοντας το εκπληκτικό τοπίο και την αρχιτεκτονική από την οποία περικλείεται το νησί!

    8. The Human Scale
    Το «Human Scale» αμφισβητεί τις υποθέσεις μας για νεωτερισμούς, διερευνώντας τι συμβαίνει όταν βάζουμε τους ανθρώπους στο κέντρο των εξισώσεών μας!

    9. Glenn Murcutt: Spirit of Place
    H ταινία «Glenn Murcutt – Spirit of Place» διερευνά τη ζωή και την τέχνη του πιο διάσημου Αρχιτέκτονα της Αυστραλίας. Η διεθνής φήμη του Murcutt βασίζεται στην ομορφιά και την ακεραιότητα του έργου του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα τη Μ. Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (13 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με πισίνα, κήπο και θέα στον Θερμαϊκό (11 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ