• City Stories

    Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα τη Μ. Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα


    Καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Βδομάδα, οι νέες ταινίες που θα καταφτάσουν στους κινηματογράφους δεν είναι πάρα πολλές, είναι, όμως, ενδιαφέρουσες. Κάποιες από τις πρεμιέρες θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 5 Απριλίου 2018, ενώ κάποιες άλλες την Κυριακή του Πάσχα, δηλαδή στις 8 Απριλίου 2018.

    Ας δούμε πιο αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι νέες ταινίες που αναμένουμε στους κινηματογράφους αυτή τη βδομάδα.

    Μεγάλη Πέμπτη (5 Απριλίου 2018)

    ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ
    A QUIET PLACE

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 90′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι
    Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι

    Περίληψη
    Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζον Κραζίνσκι αυτή τη φορά (και για πρώτη φορά) αναλαμβάνει και τους τρεις ρόλους ταυτόχρονα και συμπρωταγωνιστεί (επίσης για πρώτη φορά) με τη σύζυγό του, Έμιλι Μπλαντ, σε ένα θρίλερ που ισορροπεί μεταξύ σιωπής και ήχου, αγάπης και φόβου.

    Yπόθεση
    Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος…

    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    TESNOTA / CLOSENESS

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 118′
    Παραγωγή: Ρωσική
    Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοβ
    Πρωταγωνιστούν: Άτρεμ Κίπιν, Όλγα Ντραγκούνοβα, Βενιαμίν Κατς, Ντάρια Ζόβναρ

    Περίληψη
    Ο σκηνοθέτης, μαθητής του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Καντεμίρ Μπαλάγκοβ, παραδίδει ένα ανατριχιαστικό ντεμπούτο βασισμένο σε πραγματική ιστορία.

    Υπόθεση
    1998, Νάλτσικ, πρόποδες Καυκάσου, Ρωσία. Η 24χρονη Ιλάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Ένα απόγευμα, έχουν μαζευτεί οικογένεια και φίλοι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρού της αδερφού, Ντέιβιντ. Το ίδιο βράδυ το νεαρό ζευγάρι χάνεται και φτάνει στην πόρτα της οικογένειας ένα σημείωμα για λύτρα. Σ’ αυτή την κλειστή κοινότητα Εβραίων, η ανάμειξη της αστυνομίας είναι εκτός συζήτησης. Πως θα συγκεντρώσει η οικογένεια τα χρήματα για να σωθεί ο Ντέιβιντ;

    Κυριακή του Πάσχα (8 Απριλίου 2018)

    GAME NIGHT
    GAME NIGHT

    Κωμωδία
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 100′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι
    Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπίλι Μάγκνουσεν, Σάρον Χόργκαν, Λαμόρν Μόρις

    Περίληψη
    Οι σεναριογράφοι του «Αφεντικά για Σκότωμα», Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας που παίζει χωρίς κανόνες με το μυαλό όχι μόνο των χαρακτήρων αλλά και των θεατών.

    Υπόθεση
    Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ και η Άννι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα… Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής. Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση…

    ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ
    POSOKI / DIRECTIONS

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 103′
    Παραγωγή: Βουλγαρία – Γερμανία – Σκόπια
    Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ
    Πρωταγωνιστούν: Βασίλ Μπάνοφ, Ιβάν Μπάρνεφ, Άσεν Μπλατέτσκι, Στέφαν Ντενολιούμποφ

    Περίληψη
    Η νέα ταινία του Βούλγαρου σκηνοθέτη Στέφαν Κομαντάρεφ («Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία»).

    Υπόθεση
    Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Όμως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία! Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα -κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός,μια νέα κατεύθυνση.

    BARBARA
    BARBARA

    Ιστορική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ
    Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μπαλιμπάρ, Ματιέ Αμαλρίκ

    Περίληψη
    Μια ονειρική βιογραφία της μυστηριώδους τραγουδίστριας, 20 χρόνια μετά τον θάνατο της, με τη Ζαν Μπαλιμπάρ σε διπλό ρόλο.

    Υπόθεση
    Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.

    ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΥΓΟΥ
    DIE HASCHENSCHULE: JAGD NACH DEM GOLDENEN EI / RABBIT SCHOOL

    Animation
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 79′
    Παραγωγή: Γερμανική
    Σκηνοθεσία: Ούτε Φον Μούντσοου Πολ

    Περίληψη
    Το «Rabbit School» βασίζεται σε ένα κλασικό γερμανικό παιδικό βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας, του ομαδικού πνεύματος, της πίστης και του θάρρους. Η ταινία βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Μονάχου και Ζυρίχης με το Βραβείο καλύτερης παιδικής ταινίας.

    Υπόθεση
    Ο Max, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος. Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που σκοπό έχει να κλέψει το πολύτιμο Χρυσό Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν ο Μαξ θα γνωρίσει την γλυκιά Έιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους, μαθαίνοντας τα μυστικά των κουνελιών του Πάσχα από τη σοφή κυρία Ερμιόνη. Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει που πραγματικά ανήκει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουσικός Απρίλιος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαρ του κέντρου μας καλεί σε έναν ξεχωριστό «Επιτάφιο» το βράδυ της Μ. Παρασκευής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ