• Rumours...

    Η Σήλια Κριθαριώτη και ο οίκος Guerlain, το ladies’ lunch για τα 30 χρόνια του Μουσείου Λαλαούνη και το fashion show του Β. Κωστέτσου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα μοσχοβόλησε ο κήπος με τα πολύχρωμα λουλούδια

    Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ένας κήπος γεμάτος πολύχρωμα λουλούδια, στο αίθριο του Guerlain Spa στο One and Only Aesthesis της Γλυφάδας, φιλοξένησε δεκάδες καλεσμένες που έσπευσαν να «μυρίσουν» από πρώτο χέρι τις μεθυστικές μυρωδιές του Florabloom.

    Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο, το «Superbloom», όπου τα πολύχρωμα πέταλα από τα λουλούδια της ερήμου ζωντανεύουν μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις, μετατρέποντας την σε ένα πανέμορφο κήπο, ήταν η έμπνευση για την δημιουργία του «Florabloom» που είναι μια γιορτή της ομορφιάς της Φύσης.

    Έτσι λοιπόν  οι καλεσμένες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την νέα αρωματική δημιουργία και να μυηθούν στην φιλοσοφία της Guerlain που προάγει την βιώσιμη καινοτομία και τη δέσμευση απέναντι στον πλανήτη και την βιοποικιλότητα αφού και τα μπουκάλια έχουν τη δυνατότητα να ξεβιδώνουν άρα και να ξαναγεμίζουν ενώ είναι κατασκευασμένα από 15% ανακυκλώσιμο γυαλί.

    Μια ανθοδέσμη με πολύχρωμα λουλούδια στην αγκαλιά των καλεσμένων με την Σήλια Κριθαριώτη να είναι η σταρ της βραδιάς αφού «βρίσκεται στα σκαριά» μια συνεργασία μεταξύ της επιτυχημένης παγκοσμίως Ελληνίδας δημιουργού μόδας και του διάσημου παγκοσμίως οίκου Guerlain που από το 1828 που ιδρύθηκε, δηλαδή σχεδόν διακόσια χρόνια, σημάδεψε με το πρωτοποριακό της πνεύμα σημαντικές δημιουργίες.

    Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν  η καλλιτέχνης που με τον χρωστήρα της έβαζε τις δικές της πινελιές «εξατομικεύοντας» τα μπουκάλια με την νέα μυρωδιά σε κάθε καλεσμένη.

    Βρέθηκαν ακόμη εκεί η Μαρίνα Βερνίκου, η Μαρία Σαράφογλου, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, η Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου, η Βασιλική Μιλλούση, η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή και πολλοί άλλοι.

    Κωνσταντίνος Τσολάκης, Εύη Σωτηροπούλου, Σήλια Κριθαριώτη, Άρτεμις Οικονομάκου
    Κλέλια Πανταζή, Άννυ Πανταζή
    Μαρία Σαράφογλου

    30 Χρόνια Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με ένα ladies’ lunch

    Ένα ladies lunch με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του, παρέθεσε το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με επίτιμη καλεσμένη την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, σηματοδοτώντας την εκκίνηση του επετειακού εορτασμού του Μουσείου.

    Οικοδέσποινες η κυρία Λίλα Λαλαούνη πλαισιωμένη από τις κόρες της Αικατερίνη, Ιωάννα και Μαρία αλλά και την εγγονή της Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη.

    Προσκεκλημένες στην εκδήλωση ήταν κομψές Αθηναίες, καταξιωμένες στον χώρο τους,  καταξιωμένες στον χώρο τους  και έχουν συμβάλλει σημαντικά στο κοινωφελές έργο του ΜΚΗΛ.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η  Ιωάννα Λαλαούνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΜΚΗΛ, παρουσίασε μια σύντομη ανασκόπηση στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο του Μουσείου, καθώς και την νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Ηλίας Λαλαούνης: Αναδρομή στην Καινοτομία», αφιερωμένη στον ιδρυτή του μουσείου, Ηλία Λαλαούνη.

    Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι ένας Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός πολιτιστικού σκοπού και αποτελεί το μοναδικό μουσείο κοσμήματος και διακοσμητικών τεχνών στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα του είδους, στον κόσμο. Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, το ΜΚΗΛ κατόρθωσε να βρίσκεται στην κορυφή των αυτοχρηματοδοτούμενων ιδιωτικών μουσείων στην Ελλάδα, σημειώνοντας διαρκώς επιτυχίες στους τομείς των εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

    Μεταξύ των καλεσμένων ήταν οι κυρίες Ζωή Ράπτη, Αλεξάνδρα Πάλλη, Λάνα Δαυίδ, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη και Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, Μιλένα Τσαβλίρη, Μάυρα Τσαβλίρη, Νινέττα Βαφειά, Κορίνα Γκέρτσου, Χάλα Χούρι, Μάζντ Σαμάαν, Ευγενία Μανωλίδου, Νάντια Θεοχαράκη, Αγγελική Κανελλοπούλου-Σάκκαρη, Ειρήνη Νταϊφά, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Ελένη Δρακοπούλου, Έτα Παγίδα-Σαμαρά, Μαρίλια Βαζαίου, Κατερίνα Γιαβρίδη, Νικόλ Αλαφούζου, Έλενα Ξυλά, Δόμνα Λιβανου, κ.α.

    Λάουρα Δράγνη-Λαλαούνη, Αικατερίνη Λαλαούνη, Λίλα Λαλαούνη, Μαρέβα Μητσοτάκη, Ιωάννα Λαλαούνη, Μαρία Λαλαούνη
    Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, Ελίνα Φέσσα, Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη
    Καρίνα Γκέρτσου, Νινέττα Βαφειά, Αικατερίνη Λαλαούνη, Μιλένα Τσαβλίρη
    Έλενα Μπαρμπαλιά, Ελενα Δρακοπούλου, Ειρήνη Νταιφά, Μπουμπού Μπαρμπαλιά
    Μάυρα Τσαβλιρη, Ετα Παγίδα-Σαμαρά, Λάουρα Δράγνη-Λαλαούνη, Νικόλ Κυριακοπούλου
    Ναταλία Χριστοδούλου, Δέσποινα Μουζάκη
    Majd Samaan, Κατερίνα Γιαβρίδη, Νικόλ Αλαφούζου
    Μαρέβα Μητσοτάκη, Μάχη Σπανού
    Δόμνα Λιβάνου, Έλενα Ξυλά, Λάνα Δαυίδ

    Βέτα Κασιδοπούλου: Περήφανη για τα εγγόνια της απολαμβάνει τις δημιουργίες τους

    Μια περήφανη γιαγιά, η κυρία Βέτα Κασιδοπούλου, επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο του αυτοκινήτου, αφού για πολλά χρόνια ήταν στο τιμόνι της  TOYOTA για την Ελλάδα, κάλεσε αγαπημένους φίλους και φίλες να γευθούν τις γλυκές δημιουργίες των αγαπημένων της εγγονών, του Κωνσταντίνου και της Λούλου, που διαπρέπουν στην Πάρο.

    Υπήρξαν όμως και μερικοί τυχεροί που κατάφεραν να γευθούν τις γλυκές δημιουργίες μέσα στον χειμώνα, στα κυριακάτικα brunch του Athenee.

    Την τελευταία λοιπόν Κυριακή του Μαρτίου, φίλες της και φίλοι, όπως η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η Πόλυ Γιώτη, η Τζένη Γιαννακίδου, αλλά και ο δημιουργός μόδας Λάσκαρης βρέθηκαν στο Athenee και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους νέους ζαχαροπλάστες.

    Με ένα λογοπαίγνιο που συνδυάζει το «canelé», το εμβληματικό γλυκό τού Μπορντό με σχήμα δωρικής στήλης, το «canne», και το «lait», που στα γαλλικά σημαίνουν (ζαχαρο)κάλαμο και γάλα αντίστοιχα, τα δύο κύρια συστατικά κάθε γλυκού, έδωσαν το άνομα του χώρου τους στην Πάρο, όπου τα δύο αδέλφια  μεγάλωσαν και αποφάσισαν να έχουν σαν βάση της επιχείρησής τους.

    Με σπουδές στην Ελλάδα και στην  Γαλλία ο Κωνσταντίνος ανέπτυξε τις δεξιότητες του στην βιενουαζέρι ενώ η Λούλου μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στο Λονδίνο σε καταστήματα λιανικής εστίασης στο Λονδίνο επέστρεψε στο πατρικό της νησί για να επανασυνδεθεί με την οικογένεια και τους παιδικούς της φίλους.

    Μαζί τους η Ρίνη, ένα παιδί τρίτου πολιτισμού από την Νοτιοανατολική Ασία και τον Καναδά που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη γαλλική κουλτούρα όταν μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 16 ετών, σπούδασε στο Παρίσι και στο Λας Βέγκας  και τελειοποίησε την εξειδίκευση της στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

    Η κα. Βέτα Κασιδοπούλου με το εγγονό της Κωνσταντίνο
    Ο Κωνσταντίνος και η Λούλου με τον θείο τους, Κωνσταντίνο Κακανιά
    Η κυρία Πόλυ Γιώτη, των παιδικών τροφών και όχι μόνον
    Η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου με τον δημιουργό μόδας Λάσκαρη
    Ένα από τα τραπέζια με τις γλυκές δημιουργίες
    Ο Κωνσταντίνος και η Λούλου στο Athenee
    H κα. Βέτα Κασιδοπούλου, ο κ. Βασίλης Παπαδάς και ο Κωνσταντίνος Κασιδόπουλος

    Ελληνική Πασαρέλα στην Γαλλική Πρεσβεία

    Τα αριστοκρατικά σαλόνια της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, συγκέντρωσαν δεκάδες Αθηναίες και Αθηναίους που τίμησαν με την παρουσία τους την πρόσκληση της Πρέσβειρας κυρίας Laurence Auer για να παρακολουθήσουν την συλλογή «L’Olympien Art Couture» του Βασίλειου Κωστέτσου, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

    Η συλλογή ήταν αφιερωμένη στο Ολυμπιακό πνεύμα και την κομψότητα της Αρχαίας Ελλάδας, εμπνευσμένη από τα αγάλματα και τις ασπίδες των πολεμιστών της. Ο σχεδιαστής δημιούργησε πέντε νέα κομμάτια αρχαιοελληνικής γραμμής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, με τα μοντέλα να εισέρχονται στα σαλόνια της Γαλλικής Πρεσβείας από την εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα στο κέντρο του κτιρίου.

    Ξεχωριστή στιγμή ήταν ο λόγος που εκφώνησε η Γαλλίδα πρέσβειρα εξυμνώντας την φιλία που ενώνει την Γαλλία με την Ελλάδα.

    Παρόντες στην επίδειξη πολλοί φίλοι του σχεδιαστή αλλά και  πολλοί καλεσμένοι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο και πολλά μοντέλα που είχαν συνεργασθεί μαζί του στο παρελθόν.

    Μια λευκή δημιουργία με αέρινα μανίκια
    Το κόκκινο της Γαλλικής Σημαίας
    Και το μπλέ
    Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η αδελφή του Πώλα Κωστέτσου με την πρέσβειρα κα. Laurence Auer
    Η Έμυ Λιβανίου με την Αλεξάνδρα Κατσαίτη
    Η Αλίς Δικαίου και η Εβελίνα Παπαντωνίου-Πατέρα στα σαλόνια της Γαλλικής Πρεσβείας
    Η Τίνα Λιβάνου με την Αλεξία Κεφαλά, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Le Figaro και France 24
    Αλέξανδρος Καλέργης, Laurence Auer, Μαρία Κορινθίου, Βασίλειος Κωστέτσος, Peter Gavos, Έλλη Ρουμπάκου

    Διαβάστε επίσης

    Κούστα, Κριθαριώτη, Καίσαρη και Khoury στην έκθεση του Χρύσανθου Πανά, η παρισινή συμμαχία Κακανιά – Stefanidou Tsoukala και ένα cocktail γνωριμίας και δικτύωσης γυναικών επιχειρηματιών

    Η μεγάλη αποθέωση του Μίνου Μάτσα, το όραμα της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, η συγκινητική βραδιά του Make-A-Wish και μια έκθεση με θέμα τη Φύση

    Ένα Old Hollywood πάρτι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, η Ντένη Θεοχαράκη και οι αναμνήσεις της και τα 17 χρόνια ΑΝΑΣΑ της Ζέτας Δούκα



    ΣΧΟΛΙΑ