• Rumours...

    Ένα Old Hollywood πάρτι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, η Ντένη Θεοχαράκη και οι αναμνήσεις της και τα 17 χρόνια ΑΝΑΣΑ της Ζέτας Δούκα

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Ένα Old Hollywood πάρτι από τη LIFELINE HELLAS με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

    Μάσκες, τουαλέτες, ευφάνταστες αμφιέσεις και πολύ κέφι επικράτησαν στο επιτυχημένο Gala Diner στον υπέροχο χώρο Fondazione Aficionados στην Κηφισιά που είχε στολισθει καταλλήλως και παρέπεμπε σε χολιγουντιανή λαμπερή έπαυλη.

    Άψογα στολισμένα τα τραπέζια που φιλοξένησαν τους καλεσμένους, οι οποίοι μετά το γευστικό δείπνο επιδόθηκαν σε ασταμάτητο χορό.

    Η βραδιά ήταν υπό την αιγίδα της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης και ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συνέχιση του έργου προσφοράς ιατρικού εξοπλισμού στο Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

    Ο Πρόεδρος του Lifeline Hellas, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της βραδιάς. Επίσης, μετέφερε τις ευχές της Πριγκίπισσας Αικατερίνης που, λόγω των υποχρεώσεων της στο εξωτερικό, δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Η Αντιπρόεδρος, Δρ. Άλκηστις Πρίνου, αναφέρθηκε  στο έργο προσφοράς του Lifeline Hellas και στην αφοσίωση της Πριγκίπισσας Αικατερίνης στους φιλανθρωπικούς σκοπούς του.

    O Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS με τη σύζυγό του, Δρα. Αλκηστις Πρίνου
    O Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS με τη σύζυγό του, Δρα. Αλκηστις Πρίνου

    Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ, ιταλικά κοκτέιλ και prosecco, εκλεκτό κρασί, φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά και νερό.

    Την υπέροχη διακόσμηση επιμελήθηκε η κα Έμη Τρικάρδου με την εταιρεία της, Artemide.

    Επίσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα που προσέφερε η εταιρεία Filorga.

    Η μπάντα «JeTLAG the band» ξεσήκωσε το κοινό που χόρεψε όλη την βραδιά με το αστείρευτο κέφι της.

    Με την ευκαιρία των δέκατων έκτων γενεθλίων του, ο εγγονός της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, Αλέξανδρος Andrews, τραγούδησε για το Lifeline Hellas.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, David Andrews, με τη σύζυγό του, Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρο του Lifeline Hellas, και τον γιο τους, Αλέξανδρο.

    Ο τέως Πρύτανης του ΕΚΠΑ Δρ. Μελέτιος Δημόπουλος, η Δρ. Ντόρα Ψαλτοπούλου Μελετοπούλου, ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

    Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Επίτιμος Πρόεδρος του οργανισμού, κος Ιωάννης Τρίκαρδος, με την σύζυγο του, Έμη, ο Πρόεδρος, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Lifeline Hellas, η Αντιπρόεδρος, Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, ο Γενικός Γραμματέας, κος Γιάννης Σαχίνης, η ταμίας, κα Νάσια Παπαμανώλη, η Δρ. Φώφη Καμποσιώρα, η κα Αλεξία Σαβράμη, και ο κος Παναγής Τρίκαρδος.

    Γιάννης και Εμυ Τρικαρδου
    Γιάννης και Εμυ Τρικαρδου

    Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Πρύτανης Δρ. Μελέτιος Δημόπουλος με την σύζυγό του, Δρ. Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, η Marina Tomaceli, κόρη του Πρίγκιπα Filimarino Tomaceli, με τον Lorenzo Aragona, οι χορηγοί της βραδιάς ο κος Νίκος Ισηγόνης με την κα Μαντώ Γαστεράτου, ο δημιουργός του Fondazione Aficionados και χορηγός της βραδιάς κος Γιώργος Καράμπελλας με την σύζυγο του κα Μαρίνα Κουταρέλλη, ο κος Ευθύμης Ναυρίδης με την σύζυγό του, Ιωάννα Μάνδρου, ο κος Γιώργος Ντάβλας με τη σύζυγό του, Έλενα, ο κος Πέτρος Πλέσσας με τη σύζυγό του, Νάνσυ, και την κόρη τους, Δώρα, η κα Δέσποινα Μοιραράκη, o κος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο κος Βασίλης Σαβράμης, η κα Αγγελική Μιχαλολιάκου με την κόρης της Θεοδώρα, η κα Όλγα Μπορνόζη,  ο κος Γιάννης Αποστολόπουλος με τη σύζυγο του, ο Δρ. Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Απόστολος Τρίκαρδος, ο κος Νίκος και η κα Φωτεινή Ουραηλίδη, η κα Ελένη Βαχάρη, η κα Ντάνα Στασινού, η Δρ. Μαράη Γεωργούση, ο κος Παναγιώτης Μαντούβαλος και η κα Μαρία Γαρμπή, ο Ιάσωνας Θεοφανίδης, η κα Ντέμη Βεζυρούλη Βερνίκου, η κα Δέσποινα Πορτοκάλη, η Δρ. Βίβιαν Αλεξάκου, η κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, η κα Σίσσυ Παπαγεωργίου, ο Νίκος και η Λίλα Μερτζάνη, η κα Βούλα Σαραντάρη, η κα Βαρβάρα Ρόζα και πολλοί άλλοι.

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Εμυ Τρικάρδου, Νάσια Παπαμανώλη, Γιάννης Σαχίνης
    Marina Tomacelli, κόρη του Πρίγκιπα Filimarino Tomacelli, και Lorenzo Aragona
    Μαρίνα Κουταρέλη και ο Χορηγός της βραδιάς Γιώργος Καράμπελας, δημιουργός του Fondazione Aficionados
    Μαρίνα Κουταρέλη και ο Χορηγός της βραδιάς Γιώργος Καράμπελας, δημιουργός του Fondazione Aficionados
    Ντέμη Βεζυρούλη-Βερνίκου, Τάτη Μποκότση
    Ντέμη Βεζυρούλη-Βερνίκου, Τάτη Μποκότση
    Απόστολος Τρίκαρδος, Ιόλη Λύτρα
    Απόστολος Τρίκαρδος, Ιόλη Λύτρα
    Ελένη Βαχάρη, Ντάνα Στασινού
    Ελένη Βαχάρη, Ντάνα Στασινού
    Λουκία Κεφαλογιάννη, Όλγα Μπορνόζη
    Λουκία Κεφαλογιάννη, Όλγα Μπορνόζη

    Άρωμα γυναίκας με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ αύρα

    Το νήμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έκοψαν πρώτες οι γυναίκες του Παραρτήματος Κηφισιάς της Πανελλαδικής Οργάνωσης «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», τιμώντας την τέσσερις μέρες νωρίτερα.

    Έτσι στις 4 Μαρτίου, στις αίθουσες του Ιστορικού Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου (Fondazione) της Κηφισιάς, στους θησαυρούς κειμηλίων προστέθηκε και ο πολύτιμος θησαυρός συναισθημάτων αγάπης που αγκαλιάζουν τη γυναικεία οντότητα.

    Σ’ αυτό βοήθησαν λόγια ανθρώπων της επιστήμης που το όνομά τους συνδέεται άρρηκτα με τη γυναικεία δύναμη ζωής.

    Ο κορυφαίος επιστήμονας Καθηγητής Μαιευτικής Αριστείδης Αντσακλής ανέδειξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα της εκδήλωσης «Σύγχρονη γυναίκα και Υγεία».

    Στη συνέχεια δύο επίσης διακεκριμένες γυναίκες, η πρώην Υφυπουργός Υγείας, νυν Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Ζωή Ράπτη, και η Παθολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου ανέπτυξαν σύντομα, αλλά καθοριστικά τα προτερήματα της σύγχρονης γυναίκας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και λύνει σε ό,τι αφορά την οικογένεια, την ψυχική της ισορροπία, την επαγγελματική της δράση.

    Ζωή Ράπτη
    Από την ομιλία της Ζωής Ράπτη

    Η γυναίκα που κατά τον Ονόρε ντε Μπαλζάκ αποτελεί την αρχή κάθε θεϊκού δημιουργήματος τραγουδήθηκε στην κηφισιώτικη νύχτα της Παναθηναϊκής από τη στιβαρή, αξεπέραστη στον χρόνο φωνή του Θόδωρου Ρουμπάνη, ο οποίος κλήθηκε να τιμήσει τη γυναικεία ομήγυρη καθηλώνοντας τις εορτάζουσες.

    Ζέτα Αντζακλή
    Ζέτα Αντζακλή

    Οικοδέσποινα η νέα Πρόεδρος του Παραρτήματος, Θάλεια Τσαλκιτζή, που έκλεψε τις εντυπώσεις ως τέλεια οικοδέσποινα.

    Η Θάλεια Τσαλκιτζή μαζί με την κεντρική Πρόεδρο της Παναθηναϊκής Μαρία Γιαννίρη καλωσόρισαν από καρδιάς τη βραδιά με άρωμα γυναίκας, ενώ προγραμμάτισαν και την απονομή τιμητικής πλακέτας στην τέως, νυν επίτιμη, πρόεδρο του Παραρτήματος Δημοσιογράφο και Δημοτική Σύμβουλο Νίνα Βλάχου.

    Βράβευση Νίνας Βλάχου από την Πρόεδρο της Παναθηναϊκης κα. Μαρία Γιαννιρη με την κυρία Ευγενία Αραβώση και την κυρία Θάλεια Τσαλκιτζή

    Λόγω ασθενείας της τιμώμενης, την πλακέτα παρέλαβε το μέλος του ΔΣ κα Ευγενία Αραβώση.

    Σοφία Τικταπανίδου, Κορνηλία Μαζοκοπάκη, Ευγενία Αραβώση, Αργυρώ Τζελίλη, Χριστίνα Γαλανοπούλου
    Σοφία Τικταπανίδου, Κορνηλία Μαζοκοπάκη, Ευγενία Αραβώση, Αργυρώ Τζελίλη, Χριστίνα Γαλανοπούλου, πρωταθλήτριες και στο κέφι

    Την ξεχωριστή βραδιά τίμησαν και αξιόλογες προσωπικότητες. Ανάμεσά τους ο τέως Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η πρώην Υπουργός, αγαπημένη όλων, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, η γνωστή ζωγράφος Ζέτα Αντσακλή, ο Γιώργος Αυτιάς, η Εύη Χριστοφυλλοπούλου, η πρόεδρος σχολικών επιτροπών Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς τέως Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλύτης, ο επιχειρηματίας Χάρης Παπαδόπουλος με τη Διευθύντρια του Υποκαταστήματος Κηφισιάς Interamerican Μαρία Παπαδοπούλου και, φυσικά, σύσσωμο το ΔΣ της Κεντρικής Παναθηναϊκής και άλλων Παραρτημάτων, εκπρόσωποι του αθλητικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι, δεκάδες και οι υποστηρικτές της βραδιάς, καθώς η γυναίκα εμπνέει και ο πολύπλευρος ρόλος της είναι αέναως αξιοσέβαστος!

    Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Βαγγέλης Αυλίτης
    Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Βαγγέλης Αυλίτης

     

    Η Ντένη Θεοχαράκη και οι αναμνήσεις της

    Οι αναμνήσεις της από το παλαιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ Α.Ε. στον Βόλο ήταν η έμπνευση για την υλοποίηση μιας συλλογής από έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα που παρουσιάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη.

    «Assembling Memories» είναι ο τίτλος της έκθεσης και εγκαινιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία.

    Η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη, μετά την επιτυχημένη παρουσία της σε σημαντικές ομαδικές  εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Σεούλ, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι, επέστρεψε στην Αθήνα για να δημιουργήσει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ένα σύγχρονο εικαστικό project, μια πολυμεσική εμπειρία τέχνης.

    Η δημιουργός εμπνέεται από ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελληνικής Βιομηχανίας και ανοίγει στον θεατή τις πύλες του μνημονικού της σύμπαντος, μετατρέποντας την επίσκεψή του σε μία ξεχωριστή, αισθητηριακή εμπειρία.

    Στα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα εικαστικά σύνολα που παρουσιάζει, καμβάδες της γίνονται τα παλιά σχέδια συναρμολόγησης (blue prints) που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αυτοκινήτων στο εμβληματικό εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ Α.Ε. (1980-1995) της οικογένειας Θεοχαράκη.

    Το εργοστάσιο, που αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές επενδύσεις στην βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας, έχει πια ερημωθεί 29 χρόνια μετά το κλείσιμό του.

    Η καλλιτέχνις ξαναγύρισε στο παλιό οικογενειακό εργοστάσιο, που το θυμάται να σφύζει από ζωή, και αντικρίζει τη φθορά, την παρακμή, την εγκατάλειψη.

    Ένα από τα ενθύμια του εργοστασίου
    Ένα από τα ενθύμια του εργοστασίου

    Διέσωσε με την φωτογραφική της μηχανή πολύτιμες εικόνες από το δυστοπικό, βανδαλισμένο τοπίο, μαζεύοντας με ευλάβεια σχέδια, χαρτιά, υφάσματα και δέρματα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να διασωθεί.

    Μπροστά στις αναμνήσεις του εργοστασίου
    Μπροστά στις αναμνήσεις του εργοστασίου

    Και κατάφερε να διατηρήσει την ατομική και συλλογική μνήμη από τη δραστηριότητα της ΤΕΟΚΑΡ, αλλά και να της εμφυσήσει εκ νέου ζωή, μεταμορφωμένης καλλιτεχνικά.

    Κάποιοι από τους πίνακες και στη μέση μια καρότσα ημιφορτηγού
    Κάποιοι από τους πίνακες και στη μέση μια καρότσα ημιφορτηγού

    Πλήθος οι φιλότεχνοι και οι φίλοι που έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια, με τον κ. Βασίλη Θεοχαράκη να είναι εκεί και να δέχεται συγχαρητήρια για την κόρη του.

    Η Ντένη Θεοχαράκη απευθύνεται στους καλεσμένους με φόντο τον πατέρα της μπροστά στο καβαλέτο του
    Η Ντένη Θεοχαράκη απευθύνεται στους καλεσμένους με φόντο τον πατέρα της μπροστά στο καβαλέτο του
    Ο κ. Βασίλης Θεοχαράκης με τον εγγονό του, Βασίλη Παπαδόπουλο Θεοχαράκη
    Ο κ. Βασίλης Θεοχαράκης με τον εγγονό του, Βασίλη Παπαδόπουλο Θεοχαράκη
    Η Ντένη Θεοχαράκη με τον πατέρα της, κ. Βασίλη Θεοχαράκη
    Η Ντένη Θεοχαράκη με τον πατέρα της, κ. Βασίλη Θεοχαράκη
    Ο Τάκης Μαυρωτάς
    Ο Τάκης Μαυρωτάς
    Η Ξένια και ο Αριστείδης Πίττας με την Ντένη Θεοχαράκη
    Η Ξένια και ο Αριστείδης Πίττας με την Ντένη Θεοχαράκη

    Η ΑΝΑΣΑ γιόρτασε τα 17 χρόνια δράσης της

    Μια σημαντική επέτειος για την ΑΝΑΣΑ, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με την πρόληψη και τη θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες εντελώς δωρεάν μέσω του Κέντρου Ημέρας, αφού γιόρτασε τα 17 της χρόνια μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους και φίλους.

    Η επετειακή αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής προσφοράς και έργου της ΑΝΑΣΑ.

    Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΑΣΑ, η Πρόεδρος Ζέτα Δούκα, ηθοποιός-συγγραφέας, η Γενική Γραμματέας Αγγελική Χονδροματίδου, Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης, η Ταμίας Μαίρη Σιγανού, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και ο Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας,  καθώς και  η δεκαπενταμελής Κλινική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ.

    Ζέτα Δούκα, Δωροθέα Μερκούρη
    Η Ζέτα Δούκα υποδέχεται τη Δωροθέα Μερκούρη

    Ο ιδιαίτερος χώρος του restaurant-bar ΧΕΛΩΝΑ διατέθηκε ειδικά για τη βραδιά στην  ΑΝΑΣΑ προσφέροντας υπέροχη φιλοξενία και μοναδικές γευστικές εμπειρίες και συνθέτοντας μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για όλους τους παρευρισκόμενους.

    Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε η καλλιτέχνης Νάγια Δούκα, συνοδευόμενη από τον εκπληκτικό Γιάννη Καρανάσιο στο σαξόφωνο.

    Η εικαστικός Καρολίνα Ροβύθη δημιούργησε 100 συλλεκτικές φιάλες κρασιού, που διατέθηκαν στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της βραδιάς για τη στήριξη του έργου της ΑΝΑΣΑ.

    Η Ζέτα Δούκα με τη συλλεκτική φιάλη
    Η Ζέτα Δούκα με τη συλλεκτική φιάλη



    ΣΧΟΛΙΑ