• Rumours...

    Η μεγάλη αποθέωση του Μίνου Μάτσα, το όραμα της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, η συγκινητική βραδιά του Make-A-Wish και μια έκθεση με θέμα τη Φύση

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Μίνως Μάτσας «Με μια Ιστορία»

    Μια βραδιά πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα, μελωδικότητα και δυναμισμό με τον συνθέτη στο πιάνο να συνδιαλέγεται μουσικά με το ακορντεόν και την ορχήστρα.

    Από την πρώτη στιγμή όλα έδειχναν και ήταν μαγικά. Οι νότες πλημύρισαν την αίθουσα και ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει.

    Μάλιστα για τη συγκεκριμένη βραδιά, ο δημιουργός συνδύασε τη μουσική του με στίχους, λόγια σημαντικών γυναικών που η κάθε μια τους έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα.  Έτσι παράλληλα απολαύσαμε στίχους της Σαπφούς, της Δημουλά, της Αξιώτη, της Πολυδούρη, της Μυρτιώτισσας και άλλων.

    Η επιτυχημένη συναυλία του Μίνου Μάτσα, με τίτλο  «Με μία Ιστορία», με έργα του από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας.  Μαζί του ήταν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

    Και βέβαια τον χειροκρότησαν ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την σύζυγό του, Σίσσυ,  ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, και τον γιο τους, Αλέξανδρο, ενώ κοντά τους κάθισε η Όλγα Κεφαλογιάννη για να θαυμάσει τον σύζυγό της και να τον χειροκροτήσει. Κοντά  και η μητέρα της, Ελένη Κεφαλογιάννη, ο Μάκης και η Ρούλα Μάτσα, η Μαργαρίτα Μάτσα με τον σύζυγό της Γιώργο Φραγκογιάννη.

    Ήταν ακόμη εκεί ο πρέσβης της Κίνας, η κυρία Ήβη Πίττα Γόντικα, η κυρία Σάκη Κυπραίου, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η κυρία Τζένη Μήτση, η Αγάπη Πολίτη, ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, και πολλοί πολλοί άλλοι.

    Η συναυλία ήταν συμπαραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ  και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους ο Μίνως Μάτσας
    Ο Μίνως Μάτσας με την Όλγα Κεφαλογιάννη
    Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την Νατάσσα Παζαΐτη και τον γιο τους, Αλέξανδρο
    Οι γονείς του Μίνου Μάτσα, Μάκης και Ρούλα Μάτσα
    Γιώργος Φραγκογιάννης, Αντώνης Οικονόμου, Μαργαρίτα Μάτσα
    Τα συγχαρητήρια από τον πρέσβη της Κίνας
    Σάκη Κυπραίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ήβη Πίττα Γόντικα, Μπριγκίτα Παπασταύρου
    Η Όλγα Κεφαλογιάννη με την μητέρα της, Ελένη Κεφαλογιάννη-Βαρδινογιάννη
    Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη
    Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, Μάρθα Βερνίκου, Έφη Κανελλοπούλου, Μέτα Πανιάρα

    Μια Βραδιά για τα Αδέσποτα – Ένα Πάρτι για Καλό Σκοπό

    Με την προτροπή να ακολουθούν τα όνειρά τους, η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Save A Greek Stray, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους στη μοναδική βραδιά που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά, μια βραδιά αφιερωμένη στα αδέσποτα.

    Η Εριέττα δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη κοιτώντας πίσω και βλέποντας πόσο μακριά έχει φτάσει η οργάνωση σήμερα τονίζοντας ότι νοιώθει ακόμα πιο δυνατή γιατί συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και άλλοι «τρελοί» που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

    Τα αδέσποτα  είχαν την τιμητική τους,  καθώς πλήθος κόσμου μαζεύτηκε  στο Εκάλη Κλάμπ για να εκφράσει την αγάπη του σε αυτά, να διασκεδάσει, και να υποστηρίξει το έργο της οργάνωσης Save a Greek Stray. Η ξεχωριστή αυτή μέρα ήταν γεμάτη αγάπη, ενώ το κοινό ανέλαβε να διασκεδάσει η Άννα Βίσση που τραγούδησε αφιλοκερδώς ασταμάτητα για δύο ώρες παλιές και νέες επιτυχίες της.

    Αυτή η βραδιά μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα με τη συμμετοχή ανθρώπων, όπως η κα Lulu Zein, και μέσα από την προσφορά οργανισμών που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον των αδέσποτων και στήριξαν ουσιαστικά αυτή την πρωτοβουλία.

    H Save a Greek Stray είναι μία φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Για πάνω από 11 χρόνια, διασώζει, στειρώνει και φιλοξενεί στο καταφύγιό της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που έχουν ανάγκη για θεραπεία και προστασία από τους κινδύνους που συναντούν στους δρόμους της χώρας μας.

    Η Save a Greek Stray ξεχωρίζει τόσο για την προσέγγισή της, όσο και για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της, προστατεύοντας ουσιαστικά τα αδέσποτα, δίνοντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο τους στην καθημερινότητά μας.

    Βύρων Βασιλειάδης, Εριέττα Κουρκουλου-Λάτση
    Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ευχαριστεί τους υποστηρικτές της προσπάθειάς της
    Η Άννα Βίσση για δύο ώρες ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους
    Οι εθελοντές μαζί με την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση
    Dominique Πετρίδη, Loulou Zein, Μαρίλια Βαζαίου, Φρόσω Λαιμού

    Οι Ευχές έγιναν πραγματικότητα

    Μια γιορτή γεμάτη συγκίνηση αλλά και πολλές εκπλήξεις για τις Ευχές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2023, ήταν η ετήσια εκδήλωση του Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος) στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.

    Η Πρόεδρος του οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου, ανέφερε ότι για τον κόσμο των ευχών η χρονιά που πέρασε ήταν ένα ΠΛΗΡΕΣ 2023.  Ο οργανισμός συνέχισε να γεμίζει αυτό που παιδιά και γονείς αναφέρουν ως ‘κενό’, το κενό της παιδικότητας, της καθημερινής επικοινωνίας… της μοναξιάς που επιφέρει μια σοβαρή ασθένεια.  Το 2023 εκπληρώθηκαν 316 ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.  Η «πλήρωση» του κενού μεταμορφώθηκε σέ ΕΚ-ΠΛΗΡΩΣΗ.

    Η εθελόντρια και φίλη του οργανισμού Γεωργία Αβασκαντήρα, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα με τη Φωτεινή, ένα ταλαντούχο παιδί ευχής προ 5ετίας, ενώ φέτος και για πρώτη φορά επί σκηνής εκπληρώθηκε η ευχή της Αργυρούς που ονειρεύεται να σταθεί στα πόδια της και να χορέψει και της Όλγας που απέκτησε ένα πιάνο και επιθυμούσε να παίξει στο Μέγαρο Μουσικής μπροστά σε κοινό. Ο Μάριος μας έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και δύναμης μέσα από μία μοναδική συνέντευξη στην αγαπημένη Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά, και ο Λυμπέρης, παιδί ευχής και εθελοντής … πιανίστας του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, συνόδευσε με τη μουσική του, τόσο τον Κωνσταντίνο Αργυρό, όσο και την υπέροχη και πανέμορφη Όλγα!

    Οι 1500 παρευρισκόμενοι,  απέτιναν φόρο τιμής στα παιδιά που χάθηκαν, ενώ οι γονείς τους ήταν εκεί υποστηρίζοντας το έργο του οργανισμού.

    Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με πλήθος επωνύμων #WishMaker να δίνουν το παρόν και την αγάπη τους στα παιδιά ευχής που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

    Οι άνθρωποι του Make-a-Wish
     Aν. Κεραστάρης, Ε. Καντώνια, μέλη του Δ.Σ., Κατερίνα Γκαγκάκη
     Ο Κωνσταντίνος Αργυρός με την Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα του Make- A- Wish
    Υβέτ Κοσμετάτου, Πρόεδρος Make-A-Wish Ελλαδος, Αλ. Πατούνης , Βας. Παπαδάκης, μέλη του Δ.Σ., Γ. Μασούρας, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Φωτεινή, παιδί της ευχής, Γεωργία Αβασκαντήρα

    Μια έκθεση με θέμα τη Φύση

    Τι πιο ιδανικό μέρος για μια έκθεση με θέμα την ΦΥΣΗ από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας?

    Ο Στέφανος Νανόπουλος a.k.a.NANO ένας καλλιτέχνης με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ότι αφορά το περιβάλλον, παρουσιάζει την έκθεση του με τίτλο «We are one: Celebrating the natural world to which we all belong», στο Μουσείο της Κηφισιάς σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Μαρία Μιγάδη τα εγκαίνια της οποίας έγιναν με μεγάλη επιτυχία.

    Είναι μια έκθεση που συνιστά έναν ύμνο, ένα δέος απέναντι στη φύση και συγχρόνως μια «κραυγή» σωτηρίας, όπως το έργο «HELP» το οποίο κοσμεί και την πρόσκληση των εγκαινίων.

    Οι συμβολισμοί των έργων του ΝΑΝΟ μας υπενθυμίζουν την άμεση ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου οικοσυστήματος. Ένα καλλιτεχνικό μήνυμα που αξίζει να φτάσει σε όσους περισσότερους αποδέκτες το δυνατόν.

    Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ηταν το  ιδανικό περιβάλλον για τη διάδοση αυτού του μηνύματος.

    «Είναι η ποικιλία των στοιχείων που συνθέτουν το σύνολό του, που το καθιστούν πραγματικά ολοκληρωμένο και όμορφο» σύμφωνα με τον Στέφανο Νανόπουλο.

    Ο Στέφανος Νανόπουλος, a.k.a. NANO, ενώ ο πατέρας του διακρίθηκε στον τραπεζικό τομέα, εκείνος προτίμησε τις καλές τέχνες με σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης, στο Imperial College του Λονδίνου και στο University of the Arts London.

    Είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος επικεντρώνεται στις pop art δημιουργίες μέσω της χρήσης ψηφιακών και μικτών μέσων.

    Τα έργα τέχνης του  έχουν παρουσιαστεί σε δημοφιλείς εκδόσεις, γίνονται γρήγορα μέρος σημαντικών ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών τέχνης και έχουν αναζητηθεί συχνά και για εμπορικές συνεργασίες.

    Εκτός των άλλων έργα του ανήκουν στη συλλογή του ξενοδοχείου Athens Capital στην Αθήνα, Grand Hyatt στη Θεσσαλονίκη και Mykonos Grande στη Μύκονο. Επίσης, ο Στέφανος Νανόπουλος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το Υπουργείο Τουρισμού, η WWF, η HELMEPA κ.α. και έχει συμμετάσχει σε art fairs στο Παρίσι και το Λονδίνο.

    Ο καλλιτέχνης Στέφανος Νανόπουλος μπροστά σε ένα έργο του.
    Ο Βαγγέλης Χρόνης με τη σύζυγό του στην έκθεση Νανόπουλου
    Και μια οικογενειακή φωτογραφία Κωνσταντίνος Νανόπουλος, Ανδρέας Νανόπουλος, Στέφανος Νανόπουλος με τους γονείς τους Τζίνα Νανοπούλου και Νίκο Νανόπουλο
    Η Μαρία Ξανθάκου, η Θεοδώρα Πίκρου και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος
    Η Λώρα Τσουκαλά με την Μαρία Μιγάδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ