• City Stories

    Πώς να φτιάξετε νόστιμα και αφράτα πιροσκί με λουκάνικο

    • NewsRoom


    Πιροσκί με λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το κλασικό ρώσικο σνακ με λουκάνικο εύκολα και γρήγορα. Αφράτη και τραγανή ζύμη με λουκάνικα Φρανκφούρτης!

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τη ζύμη

    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά το γάλα να είναι χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά.
    • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο με μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
    • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
    • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
    • Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση.
    • Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με τον πλάστη και βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
    • Βάζουμε τα πιροσκί σε ταψιά με λαδόκολλα και καλύπτουμε με πετσέτες. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
    • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει στους 160οC.
    • Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιροσκί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

    Συστατικά

    Για τη ζύμη

    • 240 γρ. γάλα χλιαρό
    • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
    • 3 αυγά μεσαία
    • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • αλάτι
    • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση

    • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
    • 600 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

    ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS 



    ΣΧΟΛΙΑ