• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη Δευτέρα!


    Αυτή τη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, αποχαιρετούμε τον Απρίλιο και καλωσορίζουμε σιγά σιγά τον Μάιο. Κάποιοι θα περάσουνε τη Δευτέρα τους στο πλαίσιο του τετραημέρου, ενώ άλλοι θα περιμένουν με ανυπομονησία την Πρωτομαγιά. Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη της Αθήνας και σας τις παρουσιάζουμε.

    1. Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον Τίτο Πατρίκιο στο Public Συντάγματος

    Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις
    Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον Τίτο Πατρίκιο για τη μακρόχρονη ποιητική του διαδρομή, για τον τρόπο με τον οποίο κρίσιμα ιστορικά και πολιτικά συμβάντα επέδρασαν στο έργο του, και τον ρόλο της ποίησης σήμερα, σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο και τεχνολογικά πολυσύνθετο περιβάλλον.

    Πότε:
    Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
    19.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Τίτος Πατρίκιος

    2. Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι στο Σπίτι της Κύπρου

    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Σπίτι Ευρώπης Αθηνών και ο Διαλεκτικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την Εύη Μαλλούχου, πρόεδρο Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών, τη Βίκυ Καλογερίδη, πρόεδρο Διαλεκτικού Ομίλου Αγ. Παρασκευής και από εκπρόσωπο της Κυπριακής Πρεσβείας.

    Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: “Εικόνες από την επανάσταση του 1821” του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, κινηματογραφιστή, Διευθυντή της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης “Λυκούργος Σταυράκος”.

    Θα αποδοθούν δημοτικά τραγούδια από την Αγγελική Φουρνιστάκη.

    Εισήγηση με θέμα “Η Ευρώπη μαθαίνει με το δημοτικό τραγούδι…” θα κάνει η Αγγελική Κώτσινα Παπασταθοπούλου, γεν. γραμματέας του Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών. Θα ακολουθήσει ομιλία από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Μαντουβάλου με θέμα “Όταν η ιστορία γράφεται με δημοτικό τραγούδι”.

    Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Γλυφάδας “Χοροστάσι” – σε διδασκαλία του Γιώργου Βελισσαρόπουλου.
    Ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα παίξουν οι: Κώστας Παυλόπουλος – τραγούδι, Γιάννης Παυλόπουλος βιολί – τραγούδι, Χρήστος Χάρης – κλαρίνο, Θεόδωρος Γιαννόπουλος – λαούτο, Ανδρέας Νιάρχος – φλογέρα.

    Πότε:
    Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
    19.15

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Νέα Σμύρνη

    Μια μοναδική ανοιχτή συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, 30 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι δυο αγαπημένοι καλλιτέχνες προσκαλούν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με κλασσικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών.

    Μας παρουσιάζουν επίσης τα καινούργια τους τραγούδια, αλλά και τις μεγάλες στιγμές στη διαδρομή τους, τα απρόβλεπτα και τις κοινές τους ερμηνείες που αποτελούν και την ουσία αυτής της συνάντησης. Η συνεργασία των δυο καλλιτεχνών ξεκίνησε πριν 30 χρόνια με τη «Σκόνη» και συνεχίστηκε με φιλία και αγάπη, δίνοντας μας κλασσικά τραγούδια, όπως το « Διδυμότειχο Blues», ο «Παλιός Στρατιώτης», το «Ιπτάμενο Χαλί». Σημαντικές παρουσίες στο σχήμα, η εξαιρετική Βιολέτα Ίκαρη και ο εντυπωσιακός Ιταλός κιθαρίστας Steve Tesser, ενώ συμμετέχουν 10 σπουδαίοι μουσικοί με επικεφαλής στο πιάνο τον Γιώργο Παπαχριστούδη.

    Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν , «είναι μεγάλη τιμή για εμάς που οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι με σημείο εκκίνησης του μουσικού τους ταξιδιού την πόλη της Νέας Σμύρνης.» Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

    Πότε:
    Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης
    25ης Μαρτίου και Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Νέα Σμύρνη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Αφιέρωμα στον Ίωνα Δραγούμη στον Ιανό

    Ο Ιανοs διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Ίωνα Δραγούμη. Λογοτέχνες, εικαστικοί και καλλιτέχνες αφηγούνται τον “δικό” τους Ίωνα Δραγούμη και μιλούν για τη ζωή του.

    Συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
    Κώστας Αρζόγλου, σκηνοθέτης – ηθοποιός
    Στέφανος Δάνδολος, συγγραφέας
    Λένα Διβάνη, συγγραφέας – ιστορικός
    Ναταλία Δραγούμη, ηθοποιός
    Φίλιππος Δραγούμης, συγγραφέας
    Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας-Πολιτικός αναλυτής
    Στάθης Κεφαλούρος, ποιητής
    Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος- Δντης “Εστίας”
    Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημοσιογράφος “Πρώτο Θέμα”
    Δήμητρα Νούση, συγγραφέας
    Πέγκυ Σταθακοπούλου, ηθοποιός
    Ρένος Χαραλαμπίδης, σκηνοθέτης – ηθοποιός

    Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου.

    Πότε:
    Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Ιανός
    Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. Προβολή “Ζαμπρίνσκι Πόιντ” στον Φ.Ο.Υ.

    Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο “50 χρόνια από τον Μάη του ’68”. Την Δευτέρα αυτή, 30 Απριλίου, στο πλαίσιο της ενότητας “Τον καιρό του Μάη”, θα προβάλει η ταινία “Ζαμπρίνσκι Πόιντ” (1970) του Μικελάντζελο Αντονιόνι. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.

    Λίγα λόγια για την ταινία:
    ‘Mια γραμματέας ενός επιχειρηματία με “διευρυμένα” καθήκοντα και ένας ακτιβιστής φοιτητής μπλεγμένος σε φόνο αστυνομικού. Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται παράφορα, αλλά ο καθένας τους τελικά οδηγείται σε διαφορετικούς δρόμους – εκείνος σε τραγικό θάνατο και εκείνη σε μια ευκαιρία για νέα ζωή. Μέσα από αυτή την ταινία, ο Αντονιόνι συμπυκνώνει το κλίμα της εποχής και καταλήγει με ένα εκρηκτικό φινάλε που θα σας συναρπάσει.

    Μουσική από τους Pink Floyd, Kaleidoscope, Jerry Garcia, John Fahey, The Grateful Dead, The Rolling Stones, The Youngbloods΄

    Κατηγορία: Σινεφίλ
    Έτος παράγωγης: 1970
    Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
    Διάρκεια: 110

    Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
    Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Φρεσέτ, Ντάρια Χάλπριν

    Πότε:
    Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού
    Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού και Λεωφόρος Σμύρνης

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ τον Μάιο, με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ