• City Stories

    Όλα τα μυστικά για να κάνετε την τέλεια σαλάτα

    • NewsRoom


    Μια σαλάτα πάντα θα συνοδεύει κάθε γεύμα μας, είτε στο οικογενειακό τραπέζι είτε σ΄ένα τραπέζι με φίλους. Το να φτιάξεις μια σαλάτα φαίνεται εύκολη υπόθεση, ανακατεύεις λαχανικά αφού τα πλύνεις και τα κόψεις, βάζεις και ένα ντέσινγκ, ή το απλό λάδι και ξύδι κι είναι έτοιμη. Δεν είναι όμως… ακριβώς έτσι. Γιατί για να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα, θέλει τέχνη, καθώς πρέπει να ξέρεις κάποια μυστικά, για να γίνει νόστιμη, λαχταριστή και να μην μείνει μπουκιά μέσα στη σαλατιέρα. Ελάτε να δούμε πώς θα κάνουμε τις τέλειες σαλάτες, με τα απαραίτητα μυστικά.

    1. Το σωστό στράγγισμα

    Πλένουμε τις πρασινάδες, τις ντομάτες ή ό,τι άλλο λαχανικό και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Απλό; Όχι. Για να γίνει τραγανή η σαλάτα και να μην «μαραθεί» πρέπει να έχουν στραγγιστεί πολύ πολύ καλά τα λαχανικά. Είτε σε τρυπητό, είτε σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή με ειδικό πλαστικό μπολ που κάνει τα πολλά νερά να φεύγουν. Αυτό είναι το πιο βασικό μυστικό για μια τραγανή και φρέσκια σαλάτα.

    2. Φρέσκα υλικά

    Επειδή το βασικό συστατικό μιας σαλάτας είναι τα λαχανικά, πρέπει απαραιτήτως να είναι πολύ φρέσκα, αλλιώς η όψη της σαλάτας σας θα είναι… μαραμένη. Ψωνίστε κάθε μέρα ή κάθε δυο μέρες λαχανικά και συντηρείτε τα στο ψυγείο. Αν δείτε μαραμένες άκρες, κόψτε τις και πετάξτε τις, για να μη χαλάσουν το σύνολο της σαλάτας.

    3. Βάλτε διάφορα υλικά, με διαφορετικές γεύσεις και υφές

    Τι εννοούμε; Μια καλή και νόστιμη σαλάτα δεν μπορεί ν΄αποτελείται μόνο από πρασινάδες και δυο ντομάτες. Χρειάζεται κι άλλα συστατικά με άλλες γεύσεις και υφές. Προσθέστε φρούτα, όπως κομμάτια πράσινου μήλου, αχλαδιού ή ροδιού, ξηρούς καρπούς, κρουτόν ή παξιμάδια, αποξηραμένα φρούτα ή μικρά κομμάτια κρέατος και κοτόπουλου. Ρίξτε στις σαλάτες σας αυγά, τυρί ή αβοκάντο, προσούτο ή μπέικον κι απογειώστε τη γεύση.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ιταλική εκδοχή της ομελέτας: Νόστιμη frittata με σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα πολύ γρήγορο γεύμα: Υπέροχα κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ