Με τα αυγά μπορούμε να φτιάξουμε μια πληθώρα από φαγητά και να δημιουργήσουμε υπέροχα πιάτα. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι και η ομελέτα, αλλά αυτή τη φορά θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια αλλιώτικη εκδοχή της, η οποία μας έρχεται από την Ιταλία. Αυτή η διαφορετική ομελέτα, η frittata, περιέχει μεταξύ άλλων σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα, που την απογειώνουν, ενώ ολοκληρώνεται στον φούρνο. Δείτε παρακάτω:
Τι χρειαζόμαστε για την ιταλική ομελέτα (frittata)
- 600 γρ. σπανάκι
- 6 αυγά
- 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (καλύτερα παρμεζάνα)
- Λάδι ελιάς
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς φτιάχνεται η frittata
- Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μόλις ομογενοποιηθεί η ομελέτα, χωρίς ακόμη να είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούντο για περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη την κόβουμε σε κομμάτια, σαν πίτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπληκτική συνταγή: Εύκολη πίτσα κοτόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισπανική ομελέτα τορτίγια: Ένα απλό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λένα Σαμαρά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην κόρη του Αντώνη Σαμαρά – Η επιθυμία της οικογένειας
- Capital Clean Energy Carriers (Βαγγέλης Μαρινάκης): Στις 22 Σεπτεμβρίου η συνέλευση των μετόχων – Στα 15 πλοία κι έρχονται άλλα 16 πλοία
- ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο του Πιτσιλή ο «μεγάλος πλούτος» – Το νέο σύστημα κατά της φοροδιαφυγής με όπλο τους πολίτες
- Πιτ Χέγκσεθ: Nα μην ψηφίζουν οι γυναίκες
