Με τα αυγά μπορούμε να φτιάξουμε μια πληθώρα από φαγητά και να δημιουργήσουμε υπέροχα πιάτα. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι και η ομελέτα, αλλά αυτή τη φορά θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια αλλιώτικη εκδοχή της, η οποία μας έρχεται από την Ιταλία. Αυτή η διαφορετική ομελέτα, η frittata, περιέχει μεταξύ άλλων σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα, που την απογειώνουν, ενώ ολοκληρώνεται στον φούρνο. Δείτε παρακάτω:
Τι χρειαζόμαστε για την ιταλική ομελέτα (frittata)
- 600 γρ. σπανάκι
- 6 αυγά
- 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (καλύτερα παρμεζάνα)
- Λάδι ελιάς
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς φτιάχνεται η frittata
- Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μόλις ομογενοποιηθεί η ομελέτα, χωρίς ακόμη να είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούντο για περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη την κόβουμε σε κομμάτια, σαν πίτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπληκτική συνταγή: Εύκολη πίτσα κοτόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισπανική ομελέτα τορτίγια: Ένα απλό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Πιερρακάκης για αναβάθμιση από Fitch: «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»
- Ένα ξύλινο σπίτι στα Catskills της Νέας Υόρκης παίρνει ζωή αποκλειστικά από τον ήλιο – Με την υπογραφή του Marc Thorpe
- Fitch: Αναβάθμισε στο ΒΒΒ την Ελλάδα με σταθερές προοπτικές
- Ελλείψεις καθηγητών στα ναυτιλιακά ΕΠΑΛ και δυσκολία εύρεσης εκπαιδευτικού μπάρκου για σπουδαστές ΑΕΝ και ιδιωτικών σχολών

