ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόκειται για ένα φαγητό που όλοι αγαπάνε, μιας και οι γαρίδες με ρύζι μας προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και, άλλωστε, δεν είναι ένα πιάτο που το τρώμε και κάθε μέρα. Πώς θα καταφέρουμε, όμως, να πετύχουμε τις γαρίδες μας και να τις κάνουμε όσο πιο γευστικές γίνεται; Επίσης, ποιο είναι το κατάλληλο ρύζι για το φαγητό αυτό και τι χρειάζεται ακριβώς για να δέσει αρμονικά και υπέροχα; Δείτε παρακάτω!
Τι χρειαζόμαστε για τις γαρίδες με το ρύζι
- 1 σακουλάκι γαρίδες ή μισό κιλό φρέσκιες
- 1/3 φλιτζανι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ κύμινο
- 2 κ.σ χυμό από λάιμ
- 1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
- ξύσμα από το λάιμ
- ρύζι μπασμάτι
Πώς το ετοιμάζουμε
- Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ρύζι σε νερό αλατισμένο, που βράζει. Υπολογίστε ένα φλιτζάνι ρύζι, χρειάζεται 2,5 φλιτζάνια νερού. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και χρειάζεται περίπου 5-7 λεπτά για να ετοιμαστεί.
- Τώρα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ιδρώνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (δηλαδή δεν τα τσιγαρίζουμε) και ρίχνουμε τις γαρίδες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και το κόλιαντρο και τα σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε πάνω στο λευκό ρύζι μπασμάτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπληκτική συνταγή: Εύκολη πίτσα κοτόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο πρωτότυπο ορεκτικό τυριού για να συνοδεύσετε το κρασί σας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αργυρούπολη: 59χρονος άνδρας έβγαλε τσεκούρι σε καυγά στο δρόμο
- O Γιάννης Μώραλης στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασία
- Θεσμική απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις: Κοινός Κώδικας Δεοντολογίας Δικαστών και Δικηγόρων τώρα
- Μάξιμος Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι

