• Πολιτισμός

    Ο νομικός Νίκος Πιμπλής, πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής

    Νίκος Πιμπλής, Δικηγόρος, νέος πρόεδρος Μεγάρου Μουσικής


    Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αναμένεται να αναλάβει ο νομικός Νίκος Πιμπλής, πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού.

    Την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή εξάλλου πρόκειται να καταλάβει, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης.

    Πριν λίγο πάντως το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την ενδεκαμελή, νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ που είναι η εξής:

    Από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζονται οι: (σε αλφαβητική σειρά)
    -Σπήλιος Μανιάς, επιχειρηματίας, αριστίνδην μέλος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου
    -Χριστίνα Μπουσουλέγκα, νομικός, τέως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων
    -Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
    -Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ΒΒΒ νομικός, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό -Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών
    -Νίκος Πιμπλής, νομικός, πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
    -Μαρίτσα Τραυλού, εικαστικός

    Από το υπουργείο Οικονομικών ορίζονται οι: (σε αλφαβητική σειρά)

    -Γεώργιος Δονάτος, οικονομολόγος, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και πρώην Κοσμήτορας της σχολής Νομικών, -Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
    -Θάλεια Καραΐνδρου, αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ

    Παραμένουν εξάλλου στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τρία μέλη που έχουν υποδειχθεί από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», οι: (σε αλφαβητική σειρά) Κωνσταντίνος Αιλιανός, Παναγιώτης Δημαράς και Ιωάννης Μαρίνος

    Σύμφωνα πάντως με το τυπικό του καταστατικού του Μεγάρου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκλέξει το Προεδρείο του και να ορίσει τον Καλλιτεχνικό και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού. Το θέμα αυτό όμως έχει λήξει από καιρό καθώς ο νέος πρόεδρος Νίκος Πιμπλής και ο Γιάννης Βακαρέλης είναι εγνωσμένης πείρας και γενικής αποδοχής.

    Ποιος είναι ο Νίκος Πιμπλής

    Ο Νίκος Πιμπλής γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι δικηγόρος, διευθύνων εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «Παπαδημητρίου – Πιμπλής και Συνεταίροι» και πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Έχει σπουδάσει νομικά στο Παρίσι με διδακτορική διατριβή στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο. Υπήρξε βοηθός και εν συνεχεία επίκουρος καθηγητής (Maître de Conferences) εμπορικού δικαίου, εργάσθηκε παράλληλα ως δικηγόρος στο Παρίσι και ανέλαβε μετέπειτα νομικός σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (1996- 1999). Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) υπό τη Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου (1998-2004), εταίρος και εν συνεχεία αναπληρωτής διαχειριστής της Δικηγορικής Εταιρείας Κουταλίδη (1999-2017).

    Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών επί θεμάτων κεφαλαιαγοράς, έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για θέματα δικαίου των επιχειρήσεων, υπήρξε νομικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών, και είναι σύμβουλος διοικήσεως και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ