• City Stories

    Νόστιμο cheesecake λεμόνι σε απλά βήματα

    • NewsRoom


    Η συνταγή για ένα νόστιμο cheesecake λεμόνι σε απλά βήματα από τον Γιώργο Τσούλη. Φτιάξτε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά

    Υλικά για το cheesecake:

    • 300γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
    • 150γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 750γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 3κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

    Υλικά για την κρέμα λεμονιού:

    • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • 90 ml. χυμό λεμόνι
    • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
    2. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 23 εκ.
    3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
    4. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και στα τοιχώματά της, πιέζοντας με τα χέρια μας. Στη συνέχεια βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά για να δέσει η βάση.
    5. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
    6. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
    7. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τυριού.
    8. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και μόλις ψηθεί το cheesecake, κλείνουμε το φούρνο αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή και χωρίς να βγάλουμε το γλυκό μέσα από αυτόν, το αφήνουμε για 1 -2 ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως ο φούρνος.
    9. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες.
    10. Εκτέλεση για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
    11. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει επάνω της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    12. Ξεφορμάρουμε το cheesecake, αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα στην επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα την πιο απολαυστική νηστίσιμη μηλόπιτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάλτε τα λαδερά στη ζωή σας: Εύκολη συνταγή για αρακά με αγκινάρες



    ΣΧΟΛΙΑ