• City Stories

    Το 44ο πρωτάθλημα του κατέκτησε μαθηματικά ο Ολυμπιακός

    • NewsRoom
    Ολυμπιακός


    Τον 44ο πρωτάθλημα κατέκτησε μαθηματικά ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, έπειτα από τη νίκη με 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, για την υπόθεση των επεισοδίων στο ματς του κυπέλλου με την ΑΕΚ, για να γνωρίζουν εάν θα στεφθούν και τυπικά πρωταθλητές.

    Στον αγώνα, ο Ντε λα Μπέγια σκόραρε δύο φορές για τους Πειραιώτες, με τους Μάριν, Ντα Κόστα και Τσόρι να βάζουν και αυτοί το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

    Ο Ολυμπιακός πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, άρχισε να πιέζει, να φτιάχνει ευκαιρίες και να ψάχνει το γρήγορο γκολ. Με την συμπλήρωση είκοσι ένα λεπτών, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σεμπά σέντραρε από τα δεξιά, ο Ρομαό έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά αλλά ο Μάριν πήρε το ριμπάουντ και με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Τρία λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάχος έχασε τον Ντα Κόστα, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-0.  Στο 29’ ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα προς τον Σεμπά το φάουλ, αυτός έκανε ωραία προσποίηση και σουτ, ο Πασχαλάκης προσπάθησε να διώξει με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να στρώνεται στον Ντε λα Μπέγια που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

    Στο 71’, μετά από φοβερή ομαδική προσπάθεια και εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ανσαριφάρντ, Σεμπά, Τσόρι και Ελιουνούσι, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή με τον Ντε λα Μπέγια να μην δυσκολεύεται να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και να γράφει το 4-0!

    Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 82ο λεπτό. Ένα λεπτό πριν, ο Σεμπά είχε προσπαθήσει να κάνει τη σέντρα με τη μπάλα να βρίσκει στον Μιχαήλ και τον διαιτητή να θεωρεί πως έκανε χέρι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσόρι και νίκησε τον Πασχαλάκη γράφοντας το 5-0.

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους, και ετοιμάζονται πλέον για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη.

    Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (λ.τ. 64′ Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (46′ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

    ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89′ Καρανίκας), Βιντάλ (46′ Μαμπουλού), Γιάκος.

    Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)



    ΣΧΟΛΙΑ