• City Stories

    Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ – Ατλέτικο και Μονακό – Γιουβέντους για μια θέση στον τελικό – Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ

    • NewsRoom
    Τσάμπιονς Λιγκ


    Μεγάλα παιχνίδια και με ιστορία έβγαλε η κληρωτίδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, θα βρει στον δρόμο της την συμπολίτισσα και περσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Μονακό θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, με δύο παιχνίδια που δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με βάση την φετινή εικόνα και των τεσσάρων.

    Οι δύο μαδριλένικες ομάδες, έχουν… βαρεθεί να παίζουν μαζί στην διοργάνωση, αφού θα παίξουν για τέταρτη διαδοχική σεζόν αντίπαλοι. Δύο φορές στον τελικό, πέρυσι και το 2014, όπου κέρδισε και τις δύο φορές η Ρεάλ, αλλά και το 2015, στη φάση των προημιτελικών όπου και πάλι η Ρεάλ βγήκε νικήτρια στην ισπανική μονομαχία.

    Βέβαια, παρελθόν μεταξύ τους έχουν και η Γιουβέντους με την Μονακό. Έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές, με την Γιουβέντους να μετράει δύο προκρίσεις. Μεταξύ αυτών και η πρόκριση από τον ημιτελικό του 1998, όπου αντιμετώπισε στον τελικό τη Ρεάλ και ηττήθηκε 1-0. Ένα σενάριο που παίζει να επαναληθεί και φέτος, αφού δεν είναι απίθανο να βρεθούν στον τελικό Ρεάλ και Γιουβέντους.

    Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν 2-3 Μαΐου σε “Μπερναμπέου” και “Λουί Ντε” και οι ρεβάνς στις 9-10 Μαΐου σε Τορίνο και Βιθέντε Καλντερόν. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για 3 Ιουνίου, στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

    Τα ζευγάρια του Γιουρόπα Λιγκ

    Δυνατά ζευγάρια ανέδειξε η κληρωτίδα και στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως. Ο Άγιαξ, που φτάνει μετά από 20 περίπου χρόνια σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την Λιόν που φτάνει για τρίτη φορά σε αυτή τη φάση, με το πρώτο ματς στο Άμστερνταμ.

    Το δεύτερο παιχνίδι, είναι αυτό ανάμεσα σε Θέλτα, που φτάνει για πρώτη φορά σε ημιτελικό μεγάλξς διοργάνωσης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κυνηγάει το τρόπαιο για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Βίγκο της Ισπανίας.

    Ο τελικός θα διεξαχθεί στην 24 Μαΐου στη Friends Arena της Στοκχόλμης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεύτερη νίκη για την Φενέρ μέσα στο ΟΑΚΑ – Ένα μικρό θαύμα ψάχνει πλέον ο Παναθηναϊκός (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίαιτα: Τι πιθανότητες έχετε να την χαλάσετε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι (ποσοστά)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor: Χανταμπάκης και Χούτος συναντήθηκαν ξανά – Το παγωτό και ο χορός (pics-video)



    ΣΧΟΛΙΑ