• City Stories

    Τα ζευγάρια για το Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

    • NewsRoom
    Κύπελλο Ελλάδας


    Επιτέλους έχουμε… κλήρωση. Μετά το “φιάσκο” της Παρασκευής, όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας, σήμερα στις 11.30 οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμαθαν τον αντίπαλό τους στην ημιτελική φάση του θεσμού.

    Την προηγούμενη Παρασκευή η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ αναβλήθηκε λόγω ενός τηλεφωνήματος για βόμβα το οποίο προφανώς αποδείχτηκε φάρσα. Ωστόσο η ανησυχία που προκλήθηκε, όπως είναι λογικό, ήταν αρκετή για να αναβάλλει το γεγονός. Σήμερα, όμως, η κλήρωση έγινε κανονικά δίνοντας τέλος στην ανυπομονησία που υπήρχε στις τάξεις των φιλάθλων.

    Υπενθυμίζεται ότι στη φετινή διοργάνωση συμβαίνει κάτι το οποίο είχε ολόκληρα…68 χρόνια να συμβεί και δεν είναι άλλο από το συναπάντημα των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της χώρας ένα βήμα μόλις πριν τον τελικό. Η τελευταία φορά ήταν το 1949, όπου η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

    Το θέλουν πολύ και οι τέσσερις, καθε ομάδα για τους λόγους της. Αν λάβουμε υπόψη μας το παρελθόν τότε αναμένονται ματς “φωτιά” με τις ομάδες να δίνουν τα πάντα για να κατακτήσουν τον θεσμό.

    Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε επί τάπητος σήμερα είναι και η έδρα του τελικού, με την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ να συζητάει το θέμα και με τις τέσσερις ομάδες. Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει το ΟΑΚΑ, ως το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας αλλά αν στον τελικό προκριθεί η ΑΕΚ, τότε το πλάνο ενδέχεται να αλλάξει με επικρατέστερες λύσεις το Παγκρήτιο Στάδιο, το Καυταντζόγλειο Στάδιο και το AEL FC Arena.

    Τα αποτελέσματα της κλήρωσης

    Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ είναι τα ζευγάρια που ανέδειξε αντιμέτωπα η κληρωτίδα. Γηπεδούχοι είναι οι ομάδες που βγήκαν πρώτες από την κλήρωση ενώ τυπικά γηπεδούχος του τελικού θα είναι ο νικητής από το πρώτο ζευγάρι.

    Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για 12 – 13/4 με τις ρεβάνς να πραγματοποιούνται 26 – 27/4. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6/5.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι: Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ