• City Stories

    Πέντε λόγοι που κάνουν τον υπολογιστή σας πιο αργό


    Πολλές φορές τυγχαίνει ο υπολογιστής ή το λάπτοπ μας να λειτουργεί πάρα πολύ αργά, σε σημείο που δεν μπορούμε ή δεν έχουμε την υπομονή να κάνουμε τίποτα.

    Είναι πολλοί οι τεχνικοί λόγοι που μπορεί να προκαλούν αυτή την επιβράδυνση και ίσως θα έπρεπε να το ελέγξετε σε κάποιον ειδικό, για πιθανούς ιούς και άλλα προβλήματα.

    Εμείς, όμως, καταγράφουμε 5 συνήθειες που όλοι μας έχουμε και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την εκνευριστικά αργή λειτουργία του pc μας. Αν τις έχετε κι εσείς, καλό θα είναι να τις προσέξετε και να τις ελαττώσετε, έτσι ώστε να βοηθήσετε στην ταχύτητα που σερφάρετε και δουλεύετε.

    Ιδού οι 5 λόγοι που μπορεί να επιβαρύνουν τη λειτουργία του υπολογιστή σας:

    laptop

    1. Δεν έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα
    Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας “updates”, τα οποία αγαπάμε να αγνοούμε. Είτε γιατί βαριόμαστε, είτε γιατί μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, παραμερίζουμε τις “ενημερώσεις” και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

    2. Έχετε ανοιχτά πολλά παράθυρα την ίδια στιγμή
    Όλοι το κάνουμε! Ανοίγουμε πολλά παράθυρα ή αλλιώς tabs στο πάνω μέρος της οθόνης και μεταπηδάμε από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη. Λένε πως για να έχουμε μια ικανοποιητική ταχύτητα θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά το πολύ 9 παράθυρα.

    3. “Τρέχετε” πολλά προγράμματα ταυτόχρονα
    Μπορεί να ακούγεται παρόμοιο με το ν.2 αλλά δεν είναι. Πρόκειται για τη λειτουργία πολλαπλών προγραμμάτων ταυτόχρονα κι όχι απλώς για τα παράθυρα. Δηλαδή, σαν να “τρέχουμε” ταυτόχρονα Word, Power Point, Chrome, Spotify.

    4. Η επιφάνεια εργασίας σας μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο
    Όσο περισσότερα έγγραφα ή φωτογραφίες αποθηκεύετε στην επιφάνεια εργασίας σας (desktop), τόσο πιο αργά θα εκτελεί τις λειτουργίες ο υπολογιστής σας. Απλώς δημιουργήστε νέους φακέλους για να τα ομαδοποιήσετε και θα δείτε βελτίωση.

    5. Θυμάστε την τελευταία φορά που απενεργοποιήσατε οριστικά το pc σας;
    Δεν νομίζω! Πολλοί από εμάς είτε το αφήνουμε ανοιχτό μέρα-νύχτα, είτε αντί για κλείσιμο το βάζουμε στη λειτουργία sleep. Αυτό, όμως, αποτελεί κακοδιαχείριση του υπολογιστή μας και δημιουργεί διάφορα προβλήματα, αφού είναι σαν να μην “ξεκουράζεται”.

     



    ΣΧΟΛΙΑ