• Business

    Με αυτά τα laptops θα… λιώσεις στο streaming!

    • NewsRoom
    Προτάσεις για την αγορά laptop

    Προτάσεις για την αγορά laptop


    Ο ρόλος των laptops πλέον είναι εξαιρετικά πολυσύνθετος. Πρόκειται άλλωστε για τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά για εργασία, επικοινωνία, ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία.

    Σε ό,τι αφορά ειδικά αυτό το τελευταίο, στο άκουσμα και μόνο της λέξης, το μυαλό όλων πάει χωρίς δεύτερη σκέψη στο streaming και, εδώ που τα λέμε, όχι άδικα.

    Στη διάθεση του χρήστη βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός από πλατφόρμες και εφαρμογές, χάρη στις οποίες έχει πρόσβαση σε σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ.

    Αν βέβαια εκείνος θέλει να απολαύσει το περιεχόμενο -πρωτότυπο και μη- που προσφέρουν αυτές σε άψογη ποιότητα, δε θα χρειαστεί μόνο την κατάλληλη συνδρομή αλλά και ένα laptop με επαρκείς προδιαγραφές.

    Ευτυχώς για ‘σένα, εμείς κάναμε τη δύσκολη δουλειά και σου βρήκαμε τα συστήματα που θα αλλάξουν επίπεδο τις εμπειρίες streaming σου. Εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις εκείνο που πιστεύεις πως ταιριάζει περισσότερο στα «θέλω» και τις ανάγκες σου!

    Dell XPS 9310 (Core i7-1185G7/16GB/412GB/Intel Iris Xe)

    Η σειρά XPS της Dell δεν είναι γνωστή μόνο για τα υψηλής αισθητικής συστήματά της αλλά και για τις εκπληκτικές οθόνες με τις οποίες τα εξοπλίζει. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το XPS 9310, ένα high-end laptop που θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες streaming.

    Η οθόνη των 13,4 ιντσών είναι τύπου InfinityEdge με πρακτικά ανύπαρκτο πλαίσιο, εκμεταλλευόμενη σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη. Προσφέρει κάλυψη του χώρου DCI-P3 σε ποσοστό 100%, φέρει πιστοποίηση DisplayHDR 500 True Black ενώ διαθέτει λόγο αντίθεσης 100.000:1 και ανάλυση 3456×2160.

    Η ανακλαστική επίστρωση της Dell θα σου επιτρέψει να τη χρησιμοποιήσεις χωρίς πρόβλημα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους ενώ το Corning Gorilla Glass 6 την προστατεύει από τις… κακοτοπιές.

    Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW-K8092W (Core i9-12900H/32GB/1TB/GeForce RTX 3070 Ti)

    Ένα laptop που μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς πρόβλημα σε όποιον ρόλο κι αν του αναθέσεις, το ROG Zephyrus M16 είναι ένα από τα ισχυρότερα φορητά συστήματα που θα βρεις στην αγορά.

    Με αυτό κατά νου, θα κάνει… level up σε κάθε σου εμπειρία ψυχαγωγίας, gaming και streaming. Η GeForce RTX 3070 Ti διαθέτει 8 GB GDDR6, αποδίδοντας άριστα ακόμα και στα πιο απαιτητικά video games.

    Θα σου επιτρέψει δε να τα απολαύσεις στην οθόνη ROG Nebula ανάλυσης 2560×1600, με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, λόγο διαστάσεων 16:10 και φωτεινότητα 500 nits.

    Ετοιμάσου για εικόνες μοναδικής ευκρίνειας, χάρη στην πλήρη κάλυψη του χώρου DCI-P3 και ατμοσφαιρικό, surround ήχο από τα έξι (!) ηχεία Dolby Atmos.

    Apple MacBook Pro MK193GR/A (M1 Pro/16GB/1TB/M1 Pro)

    Αν αναζητάς ένα σύστημα με σπουδαία οθόνη και αστείρευτες δυνατότητες που θα σου επιτρέψει να streamάρεις χωρίς αύριο αλλά και να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου, το MacBook Pro είναι η τέλεια λύση.

    Η οθόνη Liquid Retina XDR είναι πραγματικά εκθαμβωτική. Οι 16 ίντσες της είναι ό,τι πρέπει για εργασία και ψυχαγωγία, με το μεγάλο δυναμικό εύρος και την υψηλή αναλογία αντίθεσης να σου χαρίζουν μοναδικής λεπτομέρειας εικόνες.

    Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν έχει προηγούμενο (για να δεις… ολόκληρους κύκλους σειρών αν το θες) ενώ επειδή κάποια στιγμή το διάλειμμα θα τελειώσει, ο M1 Pro με το macOS Monterey, το Wi-Fi 6 και το πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας, θα σου επιτρέψουν να παραμείνεις παραγωγικός.

    HP Victus 16-d0004nv (Core i7-11800H/16GB/512GB/GeForce RTX 3050)

    Το Victus δε μοιάζει σε τίποτα με τα άλλα laptops της κατηγορίας του, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη θεσπέσια οθόνη του. Πρόκειται για μία LCD IPS 16,1 ιντσών, με ανάλυση Full HD και ρυθμό ανανέωσης έως και 144 Hz για την πιο ομαλή εικόνα που απόλαυσες ποτέ.

    Οι χαμηλές εκπομπές επιβλαβούς μπλε ακτινοβολίας θα σου επιτρέψουν να λιώσεις στις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες δίχως να ταλαιπωρηθούν τα μάτια σου ενώ η πλήρης υποστήριξη του χώρου sRGB εγγυάται εικόνες με σπουδαία χρώματα.

    Η κάρτα γραφικών GeForce RTX 3050 της NVIDIA με τα 4 GB GDDR6 και τεχνολογία ray tracing είναι ιδανική ακόμα και για video games ενώ σημείωσε ότι τον ήχο έχει επιμεληθεί η Bang & Olufsen.

    Huawei MateBook E (Core i5-1130G7/16GB/512GB/Intel Iris Xe)

    Ευέλικτο και προσιτό, το Huawei MateBook E είναι ένα 2-σε-1 σύστημα που παίρνει άριστα -μεταξύ άλλων και- στον τομέα της ψυχαγωγίας.

    Η οθόνη του, βλέπεις, είναι μία QHD (2560×1600 pixels) στις 12,6 ίντσες που προσφέρει αντίθεση 1.000.000:1, φωτεινότητα 600 nits, χρωματική ακρίβεια ΔΕ<1 και πλήρη κάλυψη του χρωματικού χώρου P3 για κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας.

    Είναι τεχνολογία αφής για άνετο χειρισμό και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του MateBook E (μόλις 709 γραμμάρια) το καθιστά τέλεια λύση για να μη χάνεις επεισόδιο από τις αγαπημένες σου σειρές ακόμα κι αν μετακινείσαι διαρκώς.

    Ο κρυστάλλινος ήχος των τεσσάρων ηχείων Huawei Sound είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

    Asus ProArt Studiobook H5600QM-OLED-941X (Ryzen 9 5900HX/32GB/1TB/GeForce RTX 3060)

    Ένα υπέροχο από κάθε άποψη σύστημα, το Asus ProArt Studiobook απευθύνεται ως επί το πλείστον στους δημιουργούς περιεχομένου, ωστόσο προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας.

    Η οθόνη του είναι μία OLED 16 ιντσών, με λόγο διαστάσεων 16:10 και ανάλυση 4K UHD, κάλυψη του επαγγελματικού χρωματικού χώρου DCI-P3 σε ποσοστό 100% και πιστοποιήσεις Calman και Pantone.

    Ο δε ήχος έχει ρυθμιστεί από τους ειδικούς της Harman Kardon και μάλιστα ενσωματώνει και τεχνολογία DTS για… κινηματογραφικές καταστάσεις. Το laptop είναι εφοδιασμένο με την πανίσχυρη GeForce RTX 3060 (αρχιτεκτονική Ampere, 6 GB GDDR6) που του χαρίζει σούπερ επιδόσεις και στο gaming.

    Dell Inspiron 16 Plus (Core i7-11800H/16GB/512GB/GeForce RTX 3050)

    Το Dell Inspiron 16 Plus είναι ένα laptop που απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες, αφού χάρη στα άρτια τεχνικά του χαρακτηριστικά, «εκτοξεύει» την παραγωγικότητα στα ύψη, ακόμα και στις πλέον απαιτητικές καταστάσεις multitasking.

    Παρ’ όλα αυτά είναι μία άριστη πρόταση και για όσους θέλουν ένα σύστημα που θα τους επιτρέψει να χαλαρώσουν με το αγαπημένο τους περιεχόμενο.

    Η οθόνη του είναι της τάξης των 16 ιντσών με ανάλυση 3K (3072×1920 pixels) και 100% κάλυψη του χώρου sRGB. Μη σε προβληματίζει η διάμετρός της: οι διαστάσεις του laptop είναι αυξημένες μόλις κατά 5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά των 15 ιντσών!

    HP Elite Dragonfly G2 (Core i7-1165G7/16GB/512GB/Intel Iris Xe)

    Ένα εξαιρετικά φορητό και ευέλικτο σύστημα, το Elite Dragonfly G2 θα σου επιτρέψει να απολαύσεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκεσαι, όπως κι αν βολεύεσαι.

    Η οθόνη αφής του περιστρέφεται κατά 360ο, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αφού θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύστημα σε tent mode ή ακόμα και σαν tablet.

    Αν και 13,3 ιντσών, είναι ανάλυσης Full HD, χαρίζοντάς σου εικόνες με ρεαλιστικά χρώματα (NTSC 72%) και σπουδαία φωτεινότητα (1000 nits) οι οποίες μάλιστα πλαισιώνονται από κορυφαίο ήχο -από τα τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία- που μάλιστα φέρει και την υπογραφή της Bang & Olufsen.

    Η μεγάλης διάρκειας μπαταρία, τέλος, εγγυάται πως δε θα ‘χει κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν αποφασίσεις να streamάρεις… το Μπεν Χουρ!

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί να πάρω σκούπα ρομπότ;

    4+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα καλό tablet



    ΣΧΟΛΙΑ