Δυνατά φαβορί υπάρχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξεχώρισα για τη σημερινή τριάδα 2 «διπλά» από τη Γερμανία και την Ιταλία και 1 «άσο» από τη Γαλλία.

Η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και στα 2 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα κέρδισε με το ίδιο σκορ 1-0, εντός έδρας την Κολωνία και εκτός την Άουγκσμπουργκ. Θέλει να μείνει στην πρώτη τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να φύγει με το «διπλό» από το Αμβούργο. Τρεις σερί ήττες συμπλήρωσε το Αμβούργο, η τελευταία με 4-1 στην Κολωνία.

1

Η Μίλαν, μετά από τις 2 ισοπαλίες, με την Πίζα 2-2 εντός έδρας και την Αταλάντα 1-1 εκτός έδρας, επέστρεψε στις νίκες. Πήρε με 1-0 το ντέρμπι με τη Ρόμα και βρίσκεται σε απόσταση βολής 1 βαθμού από την πρωτοπόρο Νάπολι. Πιστεύω ότι θα φύγει με τους 3 βαθμούς από τη γειτονική έδρα της Πάρμα. Συμπλήρωσε 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη η Πάρμα με 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Καλή περίπτωση είναι και το «διπλό» της Μίλαν.

Φαβορί για τη νίκη είναι η Μαρσέιγ στον αγώνα με την Μπρεστ. Κέρδισε με 0-1 την Οσέρ, την προηγούμενη αγωνιστική και παρέμεινε σε απόσταση 1 βαθμού από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπρεστ δεν σκόραρε στα 3 τελευταία ματς και πήρε 1 βαθμό στο 0-0 με τη Λυών, σε ένα παιχνίδι όμως που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 8’. Ηττήθηκε με 2-0 και 4-1 στις 2 πρόσφατες επισκέψεις της στη Μασσαλία.

Over από την Αγγλία και Goal από τη Γαλλία

Οι επιλογές μου από το κυριακάτικο κουπόνι είναι από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Πολλά γκολ βλέπω να μπαίνουν στο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και την Μπόρνμουθ. Μικρό προβάδισμα για τη νίκη λόγω έδρας έχει η Άστον Βίλα, αλλά η Μπόρνμουθ είναι επικίνδυνη και σκοράρει εκτός έδρας. Ποντάρω στο Over.

Αμφίρροπο είναι το παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος, Στρασβούργο-Λιλ, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις. Και οι 2 ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη και το πιθανότερο είναι να σκοράρουν. Τα 2 τελευταία χρόνια το Στρασβούργο επικράτησε με 2-1. Το Goal/Goal έχει τύχη σε αυτό το ματς.

Στην Μπουντεσλίγκα η Στουτγκάρδη υποχώρησε στην 4η θέση, μετά την ήττα της με 3-1 στη Λειψία. Πιθανή είναι η επιστροφή της στις νίκες κόντρα στην Άουγκσμπουργκ η οποία στα 2 τελευταία ματς ηττήθηκε εντός έδρας με 0-6 από τη Λειψία και με 0-1 από την Ντόρτμουντ. Υπέρ της είναι και η παράδοση με 5 σερί νίκες. Δυνατός είναι αυτός ο «άσος» με τον οποίο κλείνω την κυριακάτικη τριάδα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ