• City Stories

    Βελούδινη κρέμα με κακάο

    • NewsRoom
    Κρέμα κακάο


    Δυσκολία: Εύκολο
    Χρόνος: 15 λεπτά
    Κόστος: Φθηνό
    Τύπος: Καθημερινό

    Υλικά:

    1.300 γρ γάλα φρέσκο, πλήρες
    200 γρ ζάχαρη
    70 γρ κορν φλάουρ
    40 γρ κακάο σε σκόνη

    Εκτέλεση – Διαδικασία:

    Βάζουμε 1.200 γραμμάρια από το γάλα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά (στην κλίμακα 1-9 , γυρίζουμε το μάτι στο 5 ή 6). Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα (100γρ). Προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το προηγούμενο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν οι κρέμες και σερβίρουμε, αλλιώς διατηρούμε στο ψυγείο. Στη δεύτερη περίπτωση, σκεπάζουμε τις κρέμες με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα αλλά και να μην απορροφήσουν μυρωδιές από το ψυγείο.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ