ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 ml (2 φλ.) γάλα πλήρες
250 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος με πάνω από 60% λιπαρά
κρόκους από 7 αυγά
η ζάχαρη είναι προαιρετική (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50 γρ. στέβια)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε το μείγμα σας για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη ή τη στέβια (αν χρησιμοποιήσετε γλυκαντική ουσία) και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε σιγά-σιγά το ανακάτεμα ρίχνοντας τα αυγά στο μείγμα του γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μπορεί να σας πάρει γύρω στα 15 λεπτά για να πετύχουμε το παχύρευστο μείγμα που αναζητάμε. Μόλις πάρει τη μορφή που θέλουμε την βγάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι το σφραγίζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη . Κάθε μισή ώρα και για τις επόμενες 3-4 ώρες θα πρέπει να το βγάζουμε από την κατάψυξη και να το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας όπως είναι μέσα στο σακουλάκι.
Το παγωτό σας είναι πανέτοιμο.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τεχεράνη: Σημαντικές ζημιές στο παλάτι Γκολεστάν έπειτα από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ – Δείτε το βίντεο
- Eurobank: Κάτω του 5% το ποσοστό της Capital Group
- Η KitKat ενώνει τις δυνάμεις της με την Formula 1… και το διάλειμμα αποκτά νέα ταχύτητα!
- Ευρωπαϊκή κινητοποίηση για την Κύπρο: Πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.