• City Stories

    Παγωτό για “γερό” μυαλό!

    • NewsRoom
    παγωτό


    Πολλοί ψάχνουμε και γνωρίζουμε τις τροφές που θα μας χαρίσουν το επιθυμητό σώμα. Δεν είμαστε όμως πολλοί αυτοί που γνωρίζουμε τις τροφές που χαρίζουν και ένα γερό μυαλό.

    Εμείς, αναζητήσαμε για σας τις «τροφές του εγκεφάλου» και σας τις παρουσιάζουμε και μάλιστα ανά ηλικία.

    Μία τροφή, λοιπόν, που ενισχύει την μνήμη και την συγκέντρωση του εγκεφάλου στα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι τα βατόμουρα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015 ανακαλύφθηκε πως τα παιδιά που έπιναν μιάμιση κούπα χυμό από άγρια βατόμουρα είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ που απαιτούσαν να θυμούνται λέξεις.

    Ύστερα απο έρευνα ο Ιάπωνας καθηγητής Yoshihiko Koga ανακάλυψε πως όσοι τρώνε παγωτό για πρωινό βρίσκονται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και μπορούν να επεξεργαστούν καλύτερα τις πληροφορίες που τους δίνονται.

    Το ωμέγα-3 που περιέχεται στα ψάρια ξέρουμε πως έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Ένα ακόμα από τα οφέλη του, όμως, είναι και η σωστότερη λειτουργία του εγκεφάλου. Το ωμέγα-3 αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και βελτιώνει την απόδοση του κατά τη διάρκεια των ψυχικών εργασιών.

    Από παιδιά γνωρίζουμε πως ο χυμός πορτοκάλι είναι πολύ καλός για τον οργανισμό μας λόγω των πολλών βιταμινών που περιέχει. Η καθημερινή κατανάλωση του, όμως, βελτιώνει και τον εγκέφαλο. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε ύστερα από έρευνα που έγινε σε 37 ενηλίκους οι οποίοι κάθε μέρα κατανάλωναν μισό λίτρο φυσικό χυμό πορτοκάλι για οχτώ εβδομάδες. Μέχρι το τέλος της έρευνας η λειτουργία του εγκεφάλου τους είχε βελτιωθεί κατά 8%.

    Το σπανάκι εκτός από γερά χέρια χαρίζει και γερό μυαλό. Το πανεπιστήμιο Rush στο Σικάγο έκανε μια έρευνα δέκα χρόνων, και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σπανάκι βοηθάει να γίνεται λιγότερη γνωσιακή πτώση στους ηλικιωμένους που το καταναλώνουν.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ