• City Stories

    Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτή την Κυριακή

    Αλκίνοος Ιωαννίδης


    Η ερχόμενη Κυριακή σηματοδοτεί και την έλευση του Οκτωβρίου. Αυτό σε συνδυασμό με τον γκρι ουρανό και την βροχερή ατμόσφαιρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως μας βάζει στην καρδιά του φθινοπώρου. Τίποτα, όμως, δεν σταματά τις εκδηλώσεις που τρέχουν και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που καλούν τον κόσμο να τα ανακαλύψει και να τα απολαύσει. Όλοι οι τομείς του πολιτισμού βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση, προσφέροντας ευκαιρίες σε όλους εμάς να περάσουμε όμορφα.

    Παρακάτω σας παραθέτουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να περάσετε την Κυριακή σας (1η Οκτωβρίου 2017) δημιουργικά και δωρεάν!

    Αλκίνοος Ιωαννίδης

    1. Καλό (και μουσικό) μήνα

    Αλκίνοος Ιωαννίδης στον Άγιο Δημήτριο: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα, συνεχίζουν το ταξίδι της Μικρής Βαλίτσας. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα εμφανιστεί στο Πάρκο Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος) στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με τους μουσικούς του: Γιώργο Καλούδη, Μανόλη Πάππο, Φώτη Σιώτα, Δημήτρη Χατζηζήση και Δημήτρη Τσεκούρα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των “Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2017” του Αγίου Δημητρίου.

    21:00
    Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)
    Άγιος Δημήτριος

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Γιώργος Λύρας

    2. Θεατρικός Οκτώβριος

    Σύγχρονο Ελληνικό Θεατρικό Έργο στο θέατρο Σταθμός: Το Greek Play Project, η διαδικτυακή πλατφόρμα για το σύγχρονο ελληνικό έργο, έγινε τριών χρονών και γιορτάζει, παρουσιάζοντας στο θέατρο Σταθμός τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του GPP το 2015. Την Κυριακή θα παρουσιαστεί το βραβευμένο έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου “Ελένη ή Σούλα” σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Λύρα. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό, ποιητικό και με πολύ χιούμορ μονόλογο, που ισορροπεί μεταξύ του αρχαίου μύθου και του σύγχρονου κόσμου. Ερμηνεύει η Ευαγγελία Μουμούρη.

    18:00 Συζήτηση, 20:00 Ελένη ή Σούλα, 21:15 Διαγώνια

    Θέατρο Σταθμός
    Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Η κόκκινη ταινία

    3. Φθινοπωρινό σινεμά

    Προβολή της “Κόκκινης Ταινίας” του Κισλόφσκι στο Χυτήριο: Το Χυτήριο συνεχίζει τις προβολές σημαντικών ταινιών της έβδομης τέχνης, παρά την φθινοπρωινή ψύχρα. Η “Κόκκινη Ταινία” με τους Ιρέν Ζακόμπ και Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, αποτελεί την τελευταία ταινία της τριλογίας του σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι και θα προβληθεί αυτή την Κυριακή στον όμορφο αυτό χώρο στο Γκάζι. Πρόκειται για πανέμορφη ταινία, βασισμένη σε παιχνίδια της μοίρας και σε πολλές συμπτώσεις. Αν έχετε δει και τις προηγούμενες της τριλογίας, θα την λατρέψετε.

    19:45 – 21:20
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    ανταλλαγή βιβλίων

    4. Για τους βιβλιοφάγους

    Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσους Περιστερίου: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει ανταλλακτική βιβλιοθήκη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, δημιουργώντας έτσι μια εναλλακτική πρόταση και επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ανάγνωσης. Καλεί τον κόσμο να φέρει μαζί του βιβλία που δεν χρειάζεται (με την προϋπόθεση ότι είναι σε καλή κατάσταση) και να τα ανταλλάξει.

    18:00 – 21:00
    Άλσος Περιστερίου
    Σταθμός Μετρό “Ανθούπολη”

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 3+1 μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σάββατο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ για αυτό το Σαββατοκύριακο, με ρούμι και ουίσκυ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Athens Coffee Festival: Τρεις μέρες γεμάτες καφέ στην Τεχνόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ