• City Stories

    Πέντε διαλέξεις/συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    The Hub

    The Hub


    Τα σεμινάρια, οι διαλέξεις, οι ομιλίες και οι συζητήσεις αποτελούν πάντοτε εποικοδομητικές δραστηριότητες που έχουν να σου προσφέρουν πολλά. Ειδικά καταρτισμένοι άνθρωποι από διάφορους τομείς, πραγματοποιούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό και να δημιουργήσουν ένα κλίμα διαλόγου. Βρήκαμε πέντε σεμινάρια και διαλέξεις, που πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα και που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν.

    1. “H Ιαπωνία και ο αναδυόμενος Ασιατικός Κόσμος”  στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων – Αμφ. Α. Τρίτση (Ακαδημίας 50, κέντρο)
    Διάλεξη

    Τρίτη 31 Οκτωβρίου: 19.30

    Ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος οργανώνει τρεις διαλέξεις με θέμα την Ιαπωνία και τον Ιαπωνικό Πολιτισμό, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα).

    Οι διαλέξεις θα δοθούν στα ελληνικά.

    “H Ιαπωνία και ο αναδυόμενος Ασιατικός Κόσμος”
    Ομιλητής: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος-Οικονομολόγος

    Τηλέφωνο: 210 36 21 601

    2. “Επειδή η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική – 3ο Κύκλος” στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Γαλάτσι – Γκράβα)
    Διάλεξη

    Παρασκευή 3 Νοεµβρίου: 18.00 – 20.00

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς για τρίτη συνεχή χρονιά ένα κύκλο διαλέξεων με θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία ενηλίκων καθώς και παιδιών και εφήβων στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, 11255, Αθήνα).

    Οι ομιλητές, όλοι μέλη του ΙΕΘΣ, είναι ειδικοί ψυχικής υγείας, καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο τους. Σε όλες τις ομιλίες, εκτός των έγκυρων θεωρητικών γνώσεων (αιτιολογία, επιδημιολογία κ.α.) η έμφαση δίνεται στο πρακτικό επίπεδο με χρήσιμο υλικό αυτοβοήθειας.

    Αυτή τη βδομάδα παρουσιάζεται το θέμα:

    “Νικήστε την κατάθλιψη”
    Σ. Καπνογιάννη (Ψυχολόγος – MSc Παιδικής Ανάπτυξης)
    Γ. Κακλαµάνη (Ψυχολόγος – MSc Σχολικής Ψυχολογίας)

    Τηλέφωνο: 2102011151

    3 + 4. “Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε δύσκολες εποχές” στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, κέντρο)
    Ομιλίες/Συζητήσεις

    Σάββατο 4 Νοεμβρίου: 12.00 – 14.00

    “Οι καταβολές της Ψυχιατρικής στην Ελλάδα.”
    Δημήτρης Πλουμπίδης και Θανάσης Καράβατος

    Κυριακή 5 Νοεμβρίου: 11.00 – 13.00

    “Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα παιδιά και τους εφήβους.”
    Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Τζένη Σουμάκη και Αγγελική Χριστοδούλου

    Στη σειρά ομιλιών που οργανώνονται από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την Ιστορία της Ψυχιατρικής στη χώρα μας, με τα προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και τους εφήβους, με τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ψυχιατρική για τη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και με τις επιπτώσεις δύο επάλληλων κρίσεων (της οικονομικής κρίσης και της προσφυγικής κρίσης) στην ψυχική υγεία.

    Τηλέφωνο: 210 3611206

    5. “Hub Science: διάλεξη του Γιώργου Παξινού” στο The Hub (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)
    Διάλεξη

    Δευτέρα 6 Νοεμβρίου: 20.00

    Το “Τhe Hub Events” και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έβδομη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο “Hub Science”, με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

    Είναι η δεύτερη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού με θέμα:

    Εγκέφαλος και νους:
    Ποιος κινεί τα νήματα;

    Ποιος είναι η μαριονέτα και ποιος ο μαριονετοπαίκτης; Ο καθηγητής Γιώργος Παξινός τολμά να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση η οποία διαθέτει κοινωνικές, νομικές και θρησκευτικές προεκτάσεις. Αν ο νους κυβερνά τον εγκέφαλο, τότε υπάρχει ελεύθερη βούληση και, κατά συνέπεια, ευθύνη για τα λεγόμενα και τις πράξεις μας; Αντίστροφα, αν ο εγκέφαλος κυβερνά το νου, τότε καταλήγουμε σε ένα μάλλον σκοτεινό συμπέρασμα: δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, ούτε έπαινος, ούτε μομφή, ούτε κόλαση.

    Τηλέφωνο: 2103411009

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017 με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας για τον Νοέμβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Νοέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ