ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια βελουτέ σούπα πατάτας με επίσημο χαρακτήρα, ιδανική για το γιορτινό μας τραπέζι.
- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15′
- Χρόνος μαγειρέματος: 25′
- Έτοιμο σε: 40′

Υλικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150ml λευκό κρασί
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. βούτυρο
- 20γρ. λάδι τρούφας
- 800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
- ½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου
Πηγή: olivemagazine.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Muffins σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα και καραμέλες γάλακτος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χριστουγεννιάτικος κορμός με μους και σαντιγί (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
