• City Stories

    Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Βελουτέ σούπα πατάτας με λάδι τρούφας

    δημητρης σκαρμουτσος

    Δημήτρης Σκαρμούτσος, σεφ


    Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια βελουτέ σούπα πατάτας με επίσημο χαρακτήρα, ιδανική για το γιορτινό μας τραπέζι.

    • Μερίδες: 8
    • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
    • Χρόνος μαγειρέματος: 25′
    • Έτοιμο σε: 40′
    βελουτε σουπα σκαρμουτσος
    Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει βελουτέ σούπα πατάτας με λάδι τρούφας

    Υλικά

    • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
    • 1 πράσο, σε ροδέλες
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 150ml λευκό κρασί
    • 300ml κρέμα γάλακτος
    • 200γρ. βούτυρο
    • 20γρ. λάδι τρούφας
    • 800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
    • ½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
    • αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία

    Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.

    Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

    Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου

    Πηγή: olivemagazine.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Muffins σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα και καραμέλες γάλακτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χριστουγεννιάτικος κορμός με μους και σαντιγί (video)



    ΣΧΟΛΙΑ