• City Stories

    Λαχταριστή φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

    • NewsRoom


    Μια απολαυστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, για σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και καρότα, που θα σας ζεστάνει όλο τον χειμώνα!

    Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

    Συστατικά:

    -500 γρ. γλυκοπατάτες
    -300 γρ. καρότα
    -3 κ.σ ελαιόλαδο
    -αλάτι
    -πιπέρι
    -2 κρεμμύδια
    -2 σκ. σκόρδο
    -1 λίτρο νερό
    -1 κύβο λαχανικών
    -1 αστεροειδής γλυκάνισος
    -100 γρ. γάλα καρύδας

    Για το σερβίρισμα

    -γάλα καρύδας
    -εστραγκόν

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    -Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
    -Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
    -Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    -Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
    -Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    -Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
    -Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
    -Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
    -Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
    -Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
    -Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
    -Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
    -Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο εύκολη και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι στιφάδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συνταγή – παραλλαγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι από την Αργυρώ



    ΣΧΟΛΙΑ