• Πολιτισμός

    Μόνικα Μπελούτσι: Με το πιάνο του Αριστοτέλη Ωνάση, στο Ηρώδειο

    Μόνικα Μπελούτσι: Με το πιάνο του Αριστοτέλη Ωνάση, στο Ηρώδειο

    Μόνικα Μπελούτσι: Με το πιάνο του Αριστοτέλη Ωνάση, στο Ηρώδειο


    Η Μόνικα Μπελούτσι θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο. Η παράσταση θα αποκτήσει ιδιαίτερη αίγλη με το αυθεντικό πιάνο του Αριστοτέλη Ωνάση επί σκηνής.

    Πιάνο με ουρά, που ο ίδιος είχε αγοράσει στην κορυφαία σοπράνο για τις πρακτικές ασκήσεις της. Είχε τοποθετηθεί στο γιωτ Χριστίνα ώστε η Μαρία Κάλλας να μην χάνει μέρα άνευ φωνητικής «προπονήσεως». Ως είθισται, άλλωστε.

    Πρόκειται για ένα Baby Grand Steinway & Sons μοντέλο S, του 1952. Σήμερα κοσμεί πλέον την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. Η παραχώρησή του για τους σκοπούς της παράστασης αποτελεί χειρονομία υψηλού συμβολισμού εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση.

    παρεμφερές μοντέλο

    Η παρουσία του πιάνου θα δημιουργήσει ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο στην περφόρμερ Μόνικα Μπελούτσι όσο και στους θεατές. Επιπλέον, θα προσδώσει στην παράσταση ιδιαίτερη αληθοφάνεια.

    Η Ιταλίδα σταρ θα ερμηνεύσει επί σκηνής του Ηρωδείου προσωπικά βιώματα της Μαρίας Κάλλας, έτσι όπως προκύπτουν από σημειώσεις και επιστολές της. Την κατευθύνει η σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

    Η παράσταση βασίζεται σε δύο πηγές: Το ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ καθώς και την πρόσφατη ταινία «Maria by Callas» του ίδιου. Για την τελευταία, συγκέντρωσε περισσότερα από τριακόσια πενήντα ανέκδοτα σημειώματα της Μαρίας Κάλλας, που έγραψε σε μία τριακονταετία (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

    Τη Μόνικα Μπελούτσι πλαισιώνει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Στο φινάλε θα ερμηνεύσει στο ιστορικό πιάνο την Ελεγεία του Μασένε.

    Πληροφορίες

    «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

    21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ηρώδειο.

    Ώρα έναρξης 21.00 | Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

    Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.

    Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για την ευγενική παραχώρηση του πιάνου Baby Grand Steinway & Sons μοντέλο S, του 1952 που θα χρησιμοποιηθεί στην παράσταση.

    Διαβάστε επίσης: Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη: Πώς τίμησε τα 10 χρόνια Artflyer χαρίζοντάς του εκθεσιακό χώρο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ