• Πολιτισμός

    Μόνικα Μπελούτσι: Η σούπερ σταρ στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας

    Μόνικα Μπελούτσι: Η σούπερ σταρ στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας

    Μόνικα Μπελούτσι: Η σούπερ σταρ στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας


    H σούπερ σταρ Μόνικα Μπελούτσι εμφανίζεται στο Ηρώδειο ένα χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της. Ενσαρκώνει τη Μαρία Κάλλας, κορυφαία σοπράνο όλων των εποχών.

    Θα ερμηνεύσει τη ζωή της έτσι όπως σχηματίζεται μέσα από αδημοσίευτες επιστολές και αναμνήσεις της απαράμιλλης ντίβας. Αναμένεται να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

    Μια μετάκληση από το Παρίσι που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

    Δόξα και Συντριβή

    Η αισθαντική ερμηνεία της Μόνικα Μπελούτσι ως Μαρία Κάλλας παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι. Συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία όπου και ανέβηκε.

    Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του σκηνοθέτη Τομ Βολφ αλλά και στην πρόσφατη ταινία Maria by Callas. Η τελευταία συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα με τη δική της υπογραφή από μια περίοδο τριάντα ετών (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

    Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι ταξιδεύει τον θεατή στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα. Από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση.

    Μια ζωή που πέρα από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σημαδεύτηκε και από σκάνδαλα και σιωπηρές δοκιμασίες. Οι οποίες τελικά την συνέτριψαν σε ένα τραγικό, πρόωρο τέλος.

    Τη Μόνικα Μπελούτσι πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

    Πληροφορίες

    Η αγάπη του ελληνικού κοινού για την Ιταλίδα σταρ αποδείχθηκε τόσο μεγάλη ώστε να «εξαφανίσει» σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια των πρώτων δύο παραστάσεων. Έτσι οι διοργανωτές πρόσθεσαν μια ακόμη μέρα για να καλύψουν τη ζήτηση.

    Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» ανακοινώνει το άνοιγμα ενός μικρού αριθμού νέων θέσεων που προέκυψε χάρη στην ελάφρυνση των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

    Για τα εισητήρια:

    https://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas-2021/

    Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη: Πώς τίμησε τα δέκα χρόνια Artflyer χαρίζοντάς του εκθεσιακό χώρο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ