• City Stories

    Όλα τα tips: Nα πώς καταφέρνουν οι Γαλλίδες να είναι αδύνατες ενώ τρώνε βούτυρα και γλυκά


    Είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη οι Γαλλίδες διαθέτουν ακαταμάχητο στιλ, κομψότητα, την απαράμιλλη ομορφιά, την αψεγάδιαστη επιδερμίδα, τα βελούδινα χείλη και ανέμελα μαλλιά.

    Αν και δεν είναι καθόλου της υπερβολής, καταφέρνουν να κερδίζουν πάντοτε τις εντυπώσεις με την εξωτερική τους εικόνα.

    Ολα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού αυτής της χώρας, σαν απλά να βρίσκονται μέσα στο DNA τους, συμπληρώνονται από την αδύνατη και καλλίγραμμη σιλουέτα που διατηρούν.

    Είναι άραγε και αυτή «κληρονομιά» από τη μητέρα τους ή μήπως αποτέλεσμα ενός μίνιμαλ τρόπου ζωής;

    Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ
    Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ

    Η δρ. Κάρι Ράξτον αποκαλύπτει στη στήλη FEMAIL της Dailymail τα πέντε μυστικά των Γαλλίδων, τα οποία ακολουθούν πιστά για να μη βάζουν ούτε γραμμάριο παραπάνω. Ολα, πάνω κάτω έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής τους:

    • Αρνούνται να καταναλώσουν οποιαδήποτε λιχουδιά ή σνακ βρίσκεται μπροστά τους, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι κέικ, αλλά προτιμούν να πιουν έναν καφέ φλατ – γουάιτ.
    • Οι Γαλλίδες λατρεύουν το κόκκινο κρέας. Επιλέξτε άπαχο χοιρινό, βοδινό ή αρνί και μαγειρέψτε το αργά με άφθονα λαχανικά για ένα αυθεντικό γαλλικό πιάτο.
    • Αφιερώνουν χρόνο στα γεύματα τους και έτσι, προτιμούν να βρίσκονται με φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες για να απολαύσουν μια σαλάτα ή ένα κυρίως πιάτο, από το να καταναλώσουν ένα μπέργκερ μόνες στο γραφείο.
    • Λατρεύουν το μαγείρεμα στο σπίτι και είναι βαθιά καχύποπτες ως προς το τζανκ φουντ.
    • Προσπαθήστε να ετοιμάζετε τα γεύματα σας στο σπίτι, ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή, κοινή μακαρονάδα και σκεφτείτε το τζανκ φουντ ως περιστασιακή απόλαυση σε ειδικές περιστάσεις.
    • Καταναλώνουν πολλά περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα για παράδειγμα οι Βρετανίδες. Φροντίστε ότι το καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μερίδες.

    Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η Mireille Guiliano η οποία έχει γράψει και το best seller «Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν» αλλά και το «French Women for Αll Seasons», στο οποίο αποκαλύπτει πώς οι Γαλλίδες διατηρούν τη σιλουέτα τους, συνιστώντας ένα διαιτολόγιο που περιέχει σοκολάτα, ψωμί και κρασί.

    Η ηθοποιός Αudrey Τauto
    Η ηθοποιός Αudrey Τauto

    Μερικά τιπς που δίνει:

    Τα μυστικά της λεπτής σιλουέτας των Γαλλίδων είναι τρία: Απόλαυση,Μερίδα και Πρόγραμμα.

    • Καταναλώνετε φαγητά ανώτερης ποιότητας σε μικρές ποσότητες, συχνά μέσα στην ημέρα.
    • Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε αξία στην κάθε μπουκιά φαγητού που καταναλώνετε γιατί έτσι και χορταίνετε πιο εύκολα αλλά και απολαμβάνετε το φαγητό σας.
    • Μειώστε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη και αντικαταστήστε τα με νέες συνταγές, με γεύσεις και αρώματα.
    • Βάλτε μπαχαρικά στο φαγητό για περισσότερη απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες.
    • Σας έπιασε λιγούρα για κάτι γλυκό; Ικανοποιήστε την όρεξή σας δαγκώνοντας μερικές μπουκιές από το γλυκό που θέλετε, χωρίς όμως να το καταναλώσετε ολόκληρο.
    • Βάλτε το γιαούρτι στο καθημερινό σας μενού. Είναι μια άριστη τροφή, πλούσια σε ασβέστιο και οι Γαλλίδες δεν λένε όχι σε ένα με δύο γιαουρτάκια καθημερινά, στο πρωινό ή λίγο πριν πέσουν για ύπνο.
    • Τρώτε αργά. Η διάρκεια του μέσου γαλλικού γεύματος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι φτάνει τα 42 λεπτά κατά μέσον όρο. Κάτι άλλο που έχει αποτέλεσμα είναι να ακούτε μουσική και να φροντίζετε το γεύμα σας να διαρκεί όσο 5 ή 6 τραγούδια. Αυτό αντιστοιχεί χονδρικά σε 20 λεπτά, το χρόνο δηλαδή που χρειάζεται για να φτάσει το σήμα στον εγκέφαλο ότι το στομάχι σου είναι γεμάτο.
    • Ξεκινήστε με σαλάτα. Εάν ξεκινήσετε με τη σαλάτα, θα αρχίσετε να νιώθετε πλήρης ήδη στις πρώτες μπουκιές του επόμενου πιάτου, π.χ. τα μακαρόνια.
    • Κάνετε το μεσημεριανό το βασικό γεύμα της ημέρας. Το γαλλικό πρωινό είναι μικρό, αλλά το μεσημεριανό είναι μεγάλη ιστορία και μπορεί να περιλαμβάνει σούπα, σαλάτα, ένα πιάτο με κοτόπουλο και τουλάχιστον ένα λαχανικό και ένα ελαφρύ επιδόρπιο, όπως σορμπέ
    • Φάτε νωρίς το βραδινό σας γεύμα. Οι Γάλλοι τρώνε ελαφρύ δείπνο, αλλά πιο αργά, γύρω στις 8 με 9. Επειδή ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις θερμίδες από το μεσημεριανό για την υπόλοιπη μέρα, το σώμα αποθηκεύει και μετατρέπει λιγότερες σε λίπος. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε μεγαλύτερη ποσότητα κάθε βράδυ και να παίρνετε τα δύο τρίτα μαζί την επομένη στη δουλειά. Έτσι, δε θα πεινάτε σαν λύκος μέχρι να φτάσει η ώρα για το δείπνο.
    • Υποκύψτε (λιγάκι) στον πειρασμό. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσα γλυκά θέλετε. Οι Γαλλίδες απολαμβάνουν μια μικρή λιχουδιά στο τέλος κάθε γεύματος – ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, έναν εσπρέσο ή ένα ποτήρι κρασί. Αυτό στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα να σταματήσεις να τρως.
    • Μοιράστε το βραδινό γεύμα σε 3 διαφορετικά πιάτα. Περισσότερα πιάτα στο τραπέζι σημαίνει ότι θα τρώτε πιο αργά και το δείπνο θα διαρκεί περισσότερο.
      Κάθε πιάτο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 χρώματα. Και κάτι πράσινο, όπως μαρούλι και κάτι κόκκινο όπως πιπεριά και ένα «λευκό» κρέας. Αυτό εκτός από το ότι βοηθάει να απολαύσετε οπτικά το φαγητό αποτελεί και μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή.
    • Εντοπίστε τα τρόφιμα στα οποία έχετε αδυναμία και περιορίστε δραστικά τις ποσότητες που καταναλώνετε από αυτά.
    • Απολαύστε το φαγητό με την συμμετοχή όλων των αισθήσεων. Το φαγητό οφείλει να ικανοποιεί όχι μόνον την γεύση, αλλά την όσφρηση και την όραση
    • Δεν υπάρχει κάποια τροφή που να είναι απαγορευμένη. Το λίγο απ’ όλα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την διατροφή μιας τυπικής Γαλλίδας.
    • Περπατήστε. Οι Γαλλίδες προτιμούν να μην σπαταλούν χρόνο στο γυμναστήριο με μαθήματα που έχουν αβέβαια αποτελέσματα αλλά να οργώνουν τα σοκάκια του Παρισιού για ψώνια και βόλτα ενώ δεν παραλείπουν και τους περιπάτους τα Σαββατοκύριακα. Κάθε Γαλλίδα που σέβεται τον εαυτό της περπατά πολύ, χρησιμοποιεί το ασανσέρ μόνο όταν πρέπει και προσπαθεί να κινείται όσο περισσότερο μπορεί.

    Πηγή: Bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια: Τα πρώτα σημάδια που περνούν απαρατήρητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για πρωταγωνιστή της σειράς οι «Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι συμβαίνει με το Mega τελικά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ