• City Stories

    Μήνυμα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές

    eneric_SNFCC_Nikos_karanikolas


    Πολλοί καλλιτέχνες και πολιτιστικοί φορείς έχουν εκφράσει τα θερμά τους συλλυπητήρια και έχουν προβεί σε κάποιες θετικές κινήσεις, όπως αναβολές/ακυρώσεις συναυλιών και εκδηλώσεων ή δωρεές υψηλών ποσών, λόγω των μεγάλων καταστροφών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

    Με ένα όμορφο μήνυμα εξέφρασε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες:

    «Με βαθιά θλίψη συμμετέχουμε, όλοι μας, στην τραγική πραγματικότητα που άφησε πίσω της η πανωλεθρία των πρόσφατων αδυσώπητων πυρκαγιών στην πατρίδα μας. Η απώλεια, η τραγική αυτή απώλεια, τόσων συνανθρώπων μας είναι αδιανόητη.

    Η ομάδα μας, η ομάδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσπαθεί πάντα να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις υποδομές και την ετοιμότητα του κοινωνικού συστήματος, με στόχο, όσο γίνεται, την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση τραγικών γεγονότων όπως αυτά των τελευταίων ημερών και των συντριπτικών συνεπειών τους για τον Άνθρωπο.

    Σε αυτό το πνεύμα, μελετάμε και πάλι τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από αυτή τη νέα τραγωδία. Δεν είναι ποτέ αργά όλοι μαζί, ως κοινωνία, να κοιτάξουμε βαθιά και να προσπαθήσουμε να βρούμε πώς θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο να βγούμε ξανά λαβωμένοι από τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες.

    Η επούλωση των πληγών είναι ανάγκη επιτακτική, αλλά εξίσου σπουδαία είναι και η ανάγκη να προλάβουμε στο μέλλον, να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια κόλαση. Και η πρόληψη ίσως να είναι ακόμη πιο σημαντική, εάν θέλουμε να θεωρούμαστε μέλη μιας πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας.

    Μέσα από τις καρδιές μας βγαίνουν τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια προς όλους όσοι έχασαν ένα κομμάτι της καρδιάς τους μαζί με τις φωτιές, χάνοντας αγαπημένους τους. Μέσα από τις καρδιές μας βγαίνει και η πιο βαθιά ευγνωμοσύνη μας για όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί κατά τη διάρκεια της φωτιάς και μετά το πέρασμά της. Είμαστε παρόντες και δεσμευόμαστε ότι, όπως έχουμε πράξει καθ’ όλη την πορεία των 22 χρόνων της δράσης μας, θα συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο που μπορούμε να καταθέσουμε ως προσπάθεια.»

    Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονιστική επιστολή του Αλκίνοου Ιωαννίδη – Δεν αναβάλλει τις συναυλίες του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ίδρυμα Ωνάση: Στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών με 5 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση: Δίνει 5 εκατ. ευρώ !!!



    ΣΧΟΛΙΑ