• City Stories

    Συγκλονιστική επιστολή του Αλκίνοου Ιωαννίδη – Δεν αναβάλλει τις συναυλίες του


    Πολλοί καλλιτέχνες ανέβαλαν ή ακύρωσαν τις συναυλίες τους, ως ένδειξη πένθους, λόγω των μεγάλων καταστροφών και των νεκρών, τραυματιών και αγνοουμένων, που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Ωστόσο, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης αποφάσισε να μην αναβάλει τις συναυλίες του. Εξηγεί την απόφασή του αυτή μέσα από μια συγκινητική επιστολή και αναφέρει πως ο ίδιος με όλη την ομάδα των συνεργατών του στέκονται δίπλα στους πυροπαθείς της Αττικής.

    «Το τραγούδι, μέσα στους αιώνες, χώρεσε ολόκληρη την ζωή του τόπου μας. Δεν σταμάτησε ποτέ και μπροστά σε τίποτα να λειτουργεί. Μέσα του υπάρχουν ζωντανές όλες οι ανάσες των ανθρώπων που πέρασαν.

    Εξέφρασε τη χαρά και τη λύπη, τη νίκη και την καταστροφή, τον έρωτα και τον θάνατο, το νανούρισμα και το μοιρολόι, τη γιορτή και τον θρήνο, το υψηλότερο και το πιο ταπεινό μας μέρος, την τραγωδία και το γέλιο μας, την καθοριστική και την ασήμαντη στιγμή μας, την ύπαρξή μας ολόκληρη, χωρίς εξαιρέσεις.

    Αυτές τις μέρες του αβάσταχτου πόνου, πιστεύοντας στην ιερότητα και στην χρησιμότητα της τέχνης που υπηρετούμε, αποφασίσαμε με όλη την ομάδα των συνεργατών μου να διεξάγουμε τις συναυλίες μας στην Κρήτη, όπως ήταν προγραμματισμένες, στηρίζοντας οικονομικά, μέσα από αυτές, τους παθόντες.»

    Ευχαριστώ,
    Αλκίνοος Ιωαννίδης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασύλληπτη τραγωδία! 82 οι νεκροί του πύρινου εφιάλτη – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες αλήθειες από την οικογένεια του Μάνου Ελευθερίου: «Σε μια χώρα που μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H ανακοίνωση του Κωστή Μαραβέγια για τις συναυλίες του και τα έσοδα στους πυρόπληκτους



    ΣΧΟΛΙΑ