• City Stories

    Μαρίνα Σάττι, Παυλίνα Βουλγαράκη, Φωτεινή Βελεσιώτου στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο


    Το “1ο Φεστιβάλ Γενικής Γραμματείας Ισότητας” πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στο Θέατρο Βράχων και οι καλλιτέχνες που θα το στηρίξουν είναι πολλοί και διάφοροι.

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, που αποτελεί και το κύριο μέλημα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), αλλά και υπό το πρίσμα των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας της ΓΓΙΦ, διοργανώνεται το “1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων”, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων και θα διεξαχθεί με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για όλους και όλες στις 29-30/6/2018 με ώρα έναρξης 18:30.

    Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό, που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα Φεστιβάλ της χώρας μας, για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη του για το σύνολο του έργου του, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, προβολές, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή.

    1η μέρα του Φεστιβάλ – Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

    Με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”, η Μαρίνα Σάττι υπογράφει ένα μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσει με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

    2η μέρα του Φεστιβάλ – Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

    Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Δίπλα της ο νέος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς και η Αφεντούλα Ραζέλη. 

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

    Επίσης, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις που άπτονται σημαντικών πτυχών των έμφυλων ανισοτήτων και συγκεκριμένα, στις 29/6/2018 συζήτηση με θέμα την σεξουαλική παρενόχληση, υπό τον τίτλο: Δε με ”κολακεύεις”- Με παρενοχλείς! και στις 30/6/2018 συζήτηση με θέμα: Oι Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

    Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργούν:
    • Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
    • Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων
    • Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ολόκληρου του φεστιβάλ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο μεγάλα πάρτι για να γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουνίου αυτή την Πέμπτη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι θερινές και δωρεάν προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύο ενδιαφέρουσες και δωρεάν εκδηλώσεις στο Ρομάντσο αυτές τις μέρες



    ΣΧΟΛΙΑ