• City Stories

    Δύο ενδιαφέρουσες και δωρεάν εκδηλώσεις στο Ρομάντσο αυτές τις μέρες


    Το Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), το πρώην κτίριο γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου εντύπου, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ως χώρος στέγασης γραφείων, αλλά και ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, περφόρμανς, εκθέσεις κλπ) και πάρτι, θα έχει αυτές τις μέρες δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πρέπει να επισκεφτείτε. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, θα λάβουν χώρα ένα street event με πολλή μουσική και ένα σεμινάριο σχετικό με τα ψηφιακά μέσα, αντίστοιχα. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω ή στο Facebook Page και την επίσημη ιστοσελίδα του Ρομάντσο.

    1. Urban Lovers 2018

    Το μεγαλύτερο street event της Αθήνας που αγαπήθηκε από όλους τους cool Αθηναίους, Urban Lovers, επιστρέφει για 3η φορά στο Ρομάντσο, την Τετάρτη 27 Ιουνίου από το περιοδικό Ozon Raw.

    Από τις 18.00 έως τις 23.00, οι χώροι του Ρομάντσο θα γεμίσουν με μουσική και καλλιτεχνικά δρώμενα εμπνευσμένα από την σύγχρονη αστική κουλτούρα, σε μία ημέρα αφιερωμένη στην πόλη μας και τους νέους ανθρώπους της.

    Πέντε από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αθηναϊκής street art, συγκεκριμένα οι Yiakou, Cacao Rocks, Billy Gee, NIQUE και Pupet θα βρίσκονται στον 1ο όροφο, βάφοντας live μπροστά στο κοινό και δημιουργώντας τα δικά τους πρωτότυπα έργα!

    Παράλληλα, στο ισόγειο του Ρομάντσο οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Urban” και την συμμετοχή είκοσι καλλιτεχνών οι οποίοι επιλέχθηκαν έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα του περιοδικού Ozon, μέσα από την σελίδα του στο facebook.

    To πρώτο μέρος του Urban Lovers θα διεξαχθεί μεταξύ 18.00-20.00 και θα περιλαμβάνει 2 σεμινάρια με θέμα το stencil και το graffti. Μία ενέργεια που θα φέρει κοντά τους νέους με την urban πλευρά της τέχνης και τις ιδιαίτερες τεχνικές της.

    Το πιο δροσερό αναψυκτικό του καλοκαιριού, Lemon lemon sparkling lemonade, πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, θα προσφέρει μοναδικές στιγμές δροσιάς και αναζωογόνησης, καθώς και μια σειρά από εκπλήξεις.

    Κατά τη διάρκεια του event, γνωστοί Αθηναίοι DJs θα επιλέγουν τη μουσική και η εκδήλωση θα κλιμακωθεί με ένα μεγάλο καλοκαιρινό dance party που θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα κρατήσει μέχρι τις 23.00, με την ABSOLUT VODKA να προσφέρει στο κοινό μοναδικά καλοκαιρινά cocktails!

    Η Αθήνα, παρ’ όλες τις δυσκολίες, παραμένει μια ζωντανή πόλη χάρη στους ανθρώπους της! Το Urban Lovers, στοχεύει να αποτελέσει και φέτος έναν δημιουργικό τόπο συνάντησης του πιο ενημερωμένου κοινού της πόλης.

    Are you an Urban Lover too?

    Πότε:
    Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
    18.00 – 23.00

    Πληροφορίες

    2. Σεμινάριο “Μαθαίνοντας ψηφιακά με τους νέους/Youth Work – Learning the digital way”

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται, με την πρωτοβουλία του Καρπού, ο οδηγός ΕMELS, (European Media Literacy Standard for Youth Workers), που προτείνει ένα σύνολο δεξιοτήτων για επιμορφωτές, εμψυχωτές και εκπαιδευτικούς που συντονίζουν δράσεις με νέους αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία και τη γλώσσα της εικόνας.

    Στο πλαίσιο του έργου EMELS (με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+), ο Καρπός μαζί με 7 ακόμα Ευρωπαϊκούς φορείς εξειδικευμένους στην ψηφιακή και οπτικοακουστική παιδεία (digital and media literacy), επεξεργάστηκαν εκπαιδευτικά υλικά που απευθύνονται σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων (youth workers) αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό φορέα που υλοποιεί δράσεις με εργαλείο τη νέα τεχνολογία.

    Σε συνέχεια αυτής της δημιουργικής συνεργασίας, ο Καρπός δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, να συνειδητοποιήσει, να αναπτύξει και με τη σειρά του να μεταδώσει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Θα παρουσιαστούν οι 5 εκπαιδευτικές ενότητες που ορίζει το ΕΜΕLS και οι οποίες αποτελούν το θεμέλιο για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτή προς μια δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Στην εκδήλωση “Μαθαίνοντας ψηφιακά με τους νέους” έχει προσκληθεί και ο Διευθυντής Διαδικτυακής Ασφάλειας του οργανισμού South West Grid for Learning Trust, Ken Corish, βραβευμένος Σύμβουλος Εκπαίδευσης από τη Μεγάλη Βρετανία. Στην ομιλία του με τίτλο «Bursting the Bubble of Danger» (στα αγγλικά) θα παρουσιάσει το πώς η έρευνα καταρρίπτει τους γνωστούς μύθους γύρω από το Διαδίκτυο και πώς καταγράφονται οι συμπεριφορές των νέων σε σχέση με την ασφάλεια εντός και εκτός διαδικτύου.

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

    Μαρία Λεωνίδα, Μένης Θεοδωρίδης «Η γλώσσα της ψηφιακής εικόνας – από τη θεωρία στην πράξη»

    Ομιλία στα αγγλικά του Ken Corish, «Bursting the Bubble of danger»

    ​Workshop ​με θέμα τη μάθηση και την έκφραση στο ψηφιακό κόσμο

    Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο από όλα τα μέλη του EMELS στην Ευρώπη. Στην Αθήνα η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα δίνουν σε εκπαιδευτικούς φορείς και άτομα την ευκαιρία να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους για μια δημιουργική και επικοινωνιακή χρήση των media.

    Ο Ken Corish Διευθυντής Διαδικτυακής Ασφάλειας και μέλος της οργάνωσης South West Grid for Learning Trust, δραστηριοποιείται τα τελευταία είκοσι χρόνια ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείων και τα τελευταία δέκα ως βραβευμένος Σύμβουλος Εκπαίδευσης της BECTA με την ομάδα ICT του Plymouth.

    Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων και συμβάλλει στην πολιτική ασφαλείας στο διαδίκτυο για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο συγγραφέας του πολυβραβευμένου οδηγού 360 degree safe καθώς και του οδηγού Online Compass. Μαζί με τον συνάδελφο και σκηνοθέτη, David Wright, δημιούργησαν το βραβευμένο BETT εργαλείο BOOST για παιδιά. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα με θέμα τη διαδικτυακή ασφάλεια σε τοπικά και διεθνή ΜΜΕ και συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα εθνικών και διεθνών οργανισμών και συμμετέχει σε παγκόσμια συνέδρια στη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Συνέταξε προσφάτως πρότυπα ασφάλειας για σχολεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έλαβε το βραβείο United Nation WSIS Award 2017.

    Πότε:
    Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
    18.30 – 21.30

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο μεγάλα πάρτι για να γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουνίου αυτή την Πέμπτη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι θερινές και δωρεάν προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Faster than light»: Προβολή και περφόρμανς στη Στέγη με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ