• City Stories

    Λαχταριστό πολίτικο Κιουνεφέ από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Τα πολίτικα γλυκά έχουν την φήμη της δυσκολίας ως προς την εκτέλεση. Αυτό όμως δεν ισχύει με το νοστιμότατο γλυκό Κιουνεφέ. Για να φτιάξετε το Κιουνεφέ, δηλαδή το κανταΐφι με τυρί και σιρόπι, θα χρειαστείτε 20 λεπτά για την προετοιμασία και για το ψήσιμο άλλα 120.

    Υλικά:

    Για το σιρόπι

    • 800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 600 γρ. νερό
    • 1 στικ κανέλας
    • 1 λεμόνι

    Για το γλυκό

    • 500 γρ. κανταΐφι
    • 300 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 800 γρ. γάλα εβαπορέ
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 80 γρ. κορν φλάουρ
    • ½ κοφτό κ.γ. μαστίχα
    • 1 κ.σ. ζάχαρη

    Για το σερβίρισμα

    • φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
    • 1 στικ κανέλας

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το σιρόπι

    • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το λεμόνι κομμένο στη μέση και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
    • Όταν αρχίσει να βράζει και διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Για τη γέμιση

    • Σε ένα μεγάλο μπολ ξάνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το κανταΐφι.
    • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ.
    • Βάζουμε τη μαστίχα και τη ζάχαρη σε ένα γουδί και τη σπάμε. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει και γίνει κρέμα.

    Δείτε την συνέχεια της συνταγής εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η τέλεια τραγανή πανσέτα στο φούρνο του σπιτιού σας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών από την Αργυρώ: Και νηστίσιμα και vegan



    ΣΧΟΛΙΑ