• City Stories

    Λαχταριστά cupcakes τριπλής σοκολάτας


    Η τριπλή σοκολάτα απογειώνει κάθε μικρό cupcake, που αποδεικνύεται τεράστιο για την επίγευση που αφήνει! Μια εύκολη συνταγή για τριπλή απόλαυση σοκολάτας!

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το frosting

    • Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.
    • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη γέμιση

    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
    • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
    • Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η γέμιση θέλουμε να είναι πιο αραιή από το frosting.
    • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τα cupcakes

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Προσθέτουμε το κακάο, το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    • Βάζουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
    • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα.
    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα γάλακτος και τη λευκή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στο ρευστό μείγμα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
    • Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
    • Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

    Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

    ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρόνος με τα παιδιά: Εύκολη συνταγή του Άκη για μπισκοτάκια-μαρτάκια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συνταγή για το τέλειο γαλακτομπούρεκο



    ΣΧΟΛΙΑ