• City Stories

    Jungle Keva Hotel: Ένα εντυπωσιακό boutique hotel μέσα στο καταπράσινο δάσος του Μεξικού (pics)

    • NewsRoom


    Το γραφείο Jaquestudio, θέλοντας να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να γίνουν ένα με το φυσικό περιβάλλον, σχεδίασε το Jungle Keva Hotel στο Tulum, στο Μεξικό.

    Το κατάλυμα ξεπροβάλλει μέσα στο δασώδες περιβάλλον, σαν να είναι ένα μικρό χωριό της περιοχής, καταφέρνοντας να διατηρήσει το 70% της υπάρχουσας βλάστησης. Το μπουτίκ ξενοδοχείο προσφέρει πέντε ξενώνες με επιφάνεια 50 τ.μ ο καθένας. Τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα με υπερυψωμένη οροφή, μπάνιο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενδιάμεσο ημιώροφο και βεράντα.

    Στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου υπάρχουν διάφοροι ψυχαγωγίας, όπως πισίνα, χώρος για γιόγκα αλλά και αίθουσα τραπεζαρίας. Σε συνέχεια του φιλικού προς το περιβάλλον κλίμα της κατασκευής, δύο από τα δέντρα του δάσους διατηρήθηκαν στο κέντρο της πισίνας, σαν να γεννιούνται μέσα από αυτήν.

    Το Jaquestudio χρησιμοποίησε τοπικά υλικά και φυσικές υφές για να διατηρήσει μια χαλαρή ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους. Συνολικά, η επιχείρηση επιδίωξε να χρησιμοποιήσει «υλικά που γερνούν με αξιοπρέπεια ώστε με την πάροδο του χρόνου η αρχιτεκτονική να αποκτά χαρακτήρα και βαθύτερη αίσθηση της ύπαρξης».

    ΠΗΓΗ: DIDEE MAGAZINE 

     



    ΣΧΟΛΙΑ