• City Stories

    Ekies All Senses Resort: Ένα ονειρικό ξενοδοχείο ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση στη Χαλκιδική (17 pics)

    • NewsRoom


    Ένας ήρεμος κόλπος στη Βουρβουρού, στη Χαλκιδική, φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος EKIES ALL SENSES RESORT. Πρόκειται για κατασκευές της δεκαετίας  80 – 90, που από το 2001, με σταδιακές επεμβάσεις, αποκτούν μια σύγχρονη και ιδιαίτερη ταυτότητα.

    Το έργο αφορά την ανακαίνιση 375,00 m² του ισογείου επιπέδου ενός εκ των τριών κτιριακών μονάδων και η μετατροπή του σε μονάδα επτά σουιτών, καθώς και η διαμόρφωση ενός χώρου βιβλιοθήκης και meeting room στο lobby  του συγκροτήματος. Η  πρόταση προσεγγίζει την μονάδα ως ένα μονοχρωματικό, διαμπερές κύτταρο.

    Μια «κάψουλα» φιλοξενίας που να στρέφεται προς το φως  και τη φύση. Επιθυμία, η δημιουργία  ενός ισχυρού μικρόκοσμου.  Οικεία εσωστρέφεια, φίλτρα με πολλαπλούς βαθμούς διαφάνειας, κίνηση για αδιόρατα σενάρια μετασχηματισμών, αποτελούν το πλέγμα των αρχιτεκτονικών χειρισμών. Το περίβλημα, τοίχοι, δάπεδο, οροφή, γίνεται λευκό ή υπόλευκο ενώ περιγράφεται με απλές γεωμετρίες. Νιπτήρες, γραφείο και σταθερή επίπλωση ακολουθούν το περίβλημα και ελευθερώνουν τον χώρο για κίνηση σε συνέχεια.

    Παράλληλα, ημιδιαφανείς κατασκευές, ως υπερμεγέθεις σταγόνες, αγκαλιάζουν το μπάνιο ή το κρεβάτι, ενοποιούν, μεγεθύνουν ή υποδιαιρούν τον χώρο.  Η διεύρυνση του lobby ακολουθεί τους ίδιους απλούς, βασικούς χειρισμούς. Το θέμα παραμένει το λευκό κέλυφος που αντανακλά το μεσογειακό φως και περιέχει την φύση.

    Περιστρεφόμενα υαλοπετάσματα ορίζουν, διευρύνουν και μεταβάλλουν  την σχέση του μέσα με το έξω,  ενώ η βιβλιοθήκη και το info_point ενσωματώνονται στο περίβλημα. Ο κεντρικός χώρος παραμένει λευκός και ουδέτερος. Σαν μια εναλλασσόμενη θεατρική σκηνή που υποδέχεται τη ζωντανή παράσταση της κάθε μέρας. Μίξη υλικών: μέταλλο, βιομηχανικό δάπεδο, φυσικό ξύλο βαμμένο, κοντραπλακέ θαλάσσης βαμμένο, corian, reglit, λινό.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: SPARCH – Σακελλαρίδου/Παπανικολάου Αρχιτέκτονες
    Αρχιτέκτονες: Ρένα Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου
    Συνεργάτες: Ι. Θεοδωρίδου, Μ. Ανθοπούλου
    Μελέτη: 2008
    Κατασκευή: 2008
    Φωτογραφίες: Κώστας Παππάς

    ΠΗΓΗ: ΚΤΙΡΙΟ



    ΣΧΟΛΙΑ