• City Stories

    Η πιο εύκολη συνταγή για το αγαπημένο και κλασικό ρυζόγαλο

    • NewsRoom


    Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο είναι αυτό που φτιάχνεται με την κλασική, παραδοσιακή συνταγή, και που μας θυμίζει τα γλυκά της γιαγιάς. Μοσχοβολάει, είναι νόστιμο και η κανέλα που το συνοδεύει μας ξυπνά αναμνήσεις. Δείτε παρακάτω πώς να το φτιάξετε:

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα πλήρες
    90 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο για ριζότο
    100 γρ. ζάχαρη
    1 φυσική βανίλια (σχίζουμε τη μία πλευρά της βανίλιας με τη μύτη του μαχαιριού κατά μήκος και στη μέση)
    κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Ρίχνουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Αακατεύουμε ζωντανά με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια του βρασμού. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει και να μην κοχλάζει. Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη βανίλια και με κουτάλα γεμίζουμε ατομικά μπολ. Αφήνουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι: Σοκολατένιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καλοκαιρινό τουρλού με φέτα: Η απόλυτη νοστιμιά στο πιάτο σας



    ΣΧΟΛΙΑ