• City Stories

    Καλοκαιρινό τουρλού με φέτα: Η απόλυτη νοστιμιά στο πιάτο σας

    • NewsRoom


    Υπάρχει ελληνικό σπίτι που δεν θα μαγειρέψει τουρλού κατά την καλοκαιρινή περίοδο; Μάλλον όχι! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας παρουσιάζει στο argiro.gr μια πολύ νόστιμη συνταγή για τουρλού με φέτα, ώστε να τη δοκιμάσουμε τώρα το καλοκαίρι.

    Υλικά Συνταγής:

    2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
    2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
    2 μέτριες ντομάτες
    2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
    1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    3/4 φλ. ελαιόλαδο
    1 πρέζα ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

    Εκτέλεση:

    Για το τουρλού, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.

    Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).

    Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10 μύθοι της κουζίνας από τον Άκη Πετρετζίκη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ