• City Stories

    Η καλύτερη συνταγή για αυθεντικά & αφράτα pancakes – Δοκιμάστε τη το Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom


    Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά, για αυθεντικά, αφράτα pancakes, με μοναδική ζύμη, με τη σωστή υγρασία και γεύση αξεπέραστη!

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει αυτή την καταπληκτική συνταγή και μας προτείνει να τη φτιάξουμε γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και ό,τι πρέπει για πρωινό, για brunch ή για επιδόρπιο.

    Δείτε την παρακάτω και δοκιμάστε την το Σαββατοκύριακο!

    Υλικά Συνταγής:

    125 γραμ. αλεύρι μαλακό
    1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    2 κ.σ. ζάχαρη
    125 ml ξινόγαλο
    1 αυγό
    2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
    ξύσμα από ½ πορτοκάλι (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ.

    Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν επιλέξατε να βάλετε).

    Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα πανκέικς.

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, με maple syrup, σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.

    Μυστικά για αφράτα και τέλεια pancakes:

    Κανείς δεν αντιστέκεται σε αφράτα pan cakes με την σωστή υγρασία και υπέροχη γεύση! Για να γίνουν και τα δικά σας pancakes αφράτα λαχταριστά και μοναδικά, ακολουθήστε την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή και όλα τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία.

    Μην ανακατεύεις πολύ ώρα το μείγμα σου:

    Γιατί ανακατεύοντας τα υγρά υλικά με το αλεύρι, αρχίζει και αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Δηλαδή αρχίζει με το πολύ ανακάτεμα το ζυμάρι ή ο χυλός που ανακατεύεται να γίνεται λαστιχωτός, με αποτέλεσμα τα pancakes να βγουν ελαστικά και όχι αφράτα.

    Γι αυτό λοιπόν αν θέλετε αέρινα και αφράτα pancakes, ανακατέψτε υγρά και στερεά υλικά τόσο όσο να αναμιχθούν τα υλικά και να μην βλέπετε το αλεύρι. Αυτό είναι αρκετό. Μετά ξεκουράστε το μείγμα.

    Ξεκούρασε οπωσδήποτε το μείγμα σου:

    Αφού τον ετοιμάσεις, ξεκούρασε οπωσδήποτε το χυλό για τα pancakes. Με την αναμονή σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός για pancakes το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά. Σαν αποτέλεσμα θα έχετε τα πιο αφράτα pan cakes που έχετε δοκιμάσει.

    Γάλα ή ξινόγαλο στο μείγμα;

    Αν θέλεις τα pancakes σου να γίνουν φανταστικά στη γεύση φουσκωτά, αφράτα και αέρινα, χρησιμοποίησε στο μείγμα ξινόγαλο αντί για γάλα. Η οξύτητα του ξινόγαλου μαζί με τα διογκωτικά, κάνουν τα pancakes φουσκωτά αφράτα και πεντανόστιμα.

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο.

    Απαραίτητο το κοσκίνισμα:

    Οπωσδήποτε πρέπει να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι αλλά και θα χρειαστεί λιγότερο ανακάτεμα το μείγμα, αφού θα απορροφηθούν πιο εύκολα τα υγρά υλικά από το αλεύρι.

    Δυνατή ή χαμηλή φωτιά για αφράτα pancakes;:

    Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνει παχύ κι αφράτο το pancake και να ροδίσει γρήγορα.

    -Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις ένα λεπτό πανιασμένο pancake.

    -Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ΄έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.

    Επίσης, για καλύτερο ψήσιμο στα pan cakes κάθε φορά που ρίχνεις μείγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.

    Μην αναποδογυρίζεις πολλές φορές τα pancakes στο τηγάνι:

    1 φορά είναι αρκετή. Μια φορά τα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν. Τότε, τα αναποδογυρίζουμε.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο νόστιμη συνταγή: Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρόνι σε υπέροχη σάλτσα από την Αργυρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως, ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς!



    ΣΧΟΛΙΑ