• Food

    Συνταγή για Βασιλόπιτα: Η πιο λαχταριστή και αφράτη λύση για αυτή την Πρωτοχρονιά!

    • NewsRoom

    Βασιλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη


    Μία εύκολη, αλλά και γευστική συνταγή ψάχνουμε αυτές τις ημέρες για να φτιάξουμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Ο Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη λύση με μία απλή συνταγή, που αναμένεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Η βασιλόπιτα του Γιώργου Τσούλη είναι γευστική, μυρωδάτη και πολύ φουσκωτή, ιδανική για την ημέρα.

    Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο σεφ σας προτείνει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μην κόψει το μείγμα. Επίσης, μην τρομάξετε ότι έχει κόψει το μείγμα. Μόλις ρίξουμε το αλεύρι, όλα θα είναι μια χαρά. Τέλος, αλευρώνουμε το φλουρί, για να μην κάτσει στον πάτο.

    Υλικά

    250 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

    180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    6 αυγά, medium

    20 ml κονιάκ (προαιρετικά)

    600 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    250 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

    ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    1 πρέζα αλάτι

    Για τη διακόσμηση:

    300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

    180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

    Εκτέλεση

    Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη, χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.

    Κατόπιν, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

    Έπειτα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε 1-1 τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.

    Συνεχίζουμε με το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ποσότητα αλευριού και ανακατεύουμε.

    Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε εκ νέου.

    Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το φτερό από τη ζύμη με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, καθαρίζουμε τα τοιχώματα σε περίπτωση που έχει μείνει αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 30εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.

    Ύστερα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα προσέχοντας να το έχουμε λίγο πιο φουσκωτό στις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά.

    Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη είτε να συνεχίσουμε με την επικάλυψη.

    Για την σοκολατένια επικάλυψη:

    Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω, κάνουμε παράλληλες γραμμές με τη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια του κέικ και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε κάθετα από την άλλη μεριά για να δημιουργήσουμε σχηματάκια.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ