• Food

    Δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες

    • NewsRoom


    Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες, ιδανικό για του μήνες τους καλοκαιριού, από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τη βάση

    • Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
    • Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
    • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
    • Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.

    Για την κρέμα

    • Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
    • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

    Πηγή: Akis Petretzikis



    ΣΧΟΛΙΑ