• City Stories

    Επτά διαλέξεις και σεμινάρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    κπισν

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Credits: SNF – Γιώργης Γερόλυμπος


    Επτά διαλέξεις και σεμινάρια που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Έχουν ποικίλες θεματικές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ μερικά από αυτά πραγματοποιούνται από σημαντικούς ανθρώπους του κάθε τομέα! Δείτε παρακάτω:

    1. “Business Evening: 3 σύγχρονοι άξονες ανάπτυξης επιχειρήσεων και επιχειρηματιών” στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου

    Ο Όμιλος “Παπάγου-Πολιτεία” διοργανώνει ημερίδα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με θέμα: “Business Evening: 3 σύγχρονοι άξονες ανάπτυξης επιχειρήσεων και επιχειρηματιών”. Η ημερίδα θα διοργανωθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρες: 18:00-21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου-Χολαργού.

    Στόχος της ημερίδας είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη μίας επιχείρησης ή ενός ελεύθερου επαγγελματία, μέσα από 3 κύριους άξονες: ομαδικότητα/coaching – γλώσσα του σώματος – internet marketing. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τεχνικές επικοινωνίας για μια αποτελεσματική ομάδα καθώς και τεχνικές προώθησης τόσο του εαυτού τους όσο και της επιχείρησής τους μέσω του Internet Marketing, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις τους.

    Πρόγραμμα:

    • 18.00-18.15 Χαιρετισμοί
    • 18.15-19.00 Άξονας 1
    Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική ομάδα;
    Στέλλα Γαμβρέλλη, Δικηγόρος – Διαμεδολαβήτρια & διαπιστευμένη επαγγελματίας Personal, Executive, Team & Leadership coach
    • 19.00-20.00 Άξονας 2
    Γλώσσα του σώματος: 3 τεχνικές προώθησης του εαυτού μας
    Θέμης Σαρανταένας, Πιστοποιημένος σύμβουλος μάρκετινγκ
    • 20.00-21.00 Άξονας 3
    Internet Marketing: 5 μέθοδοι για να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησης σας.
    Δημήτρης Κονταράκης, Internet Marketing Consultant (B.A Politics, MSc Marketing, Certified Google Adwords)

    Πότε:
    Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
    18.00

    Πού:
    Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου
    Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Παπάγου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    *Η προεγγραφή είναι απαραίτητη για τη δέσμευση της θέσης και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης εδώ.

    Business Evening

    2. Σεμινάριο “Πώς να απαλλαγούμε από το άγχος και να αποκτήσουμε την ψυχική μας γαλήνη” στο Ξενοδοχείο Parthenon

    Το σεμινάριο με τίτλο «Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος και να αποκτήσετε την ψυχική σας γαλήνη» είναι σεμινάριο για την λύση του άγχους και την εύρεση της ψυχικής γαλήνης. Έχει σκοπό να βιώσει ο κάθε συμμετέχων την δική του κατάσταση ψυχικής γαλήνης και να αποκτήσει συνείδηση της κατάστασης, στην οποία πρέπει να περιέλθει όταν αποχωριστεί το άγχος. Το άγχος είναι μια κατάσταση νοητική κυρίως, είναι ένα πλέγμα που λειτουργεί υποσυνειδήτως και τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με σκέψεις που δεν είναι αρεστές σε αυτόν και βλάπτουν σημαντικά την λειτουργία του.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018
    16.00

    Πού:
    Ξενοδοχείο Παρθενών
    Μακρή 6, Κουκάκι

    Πληροφορίες

    Η είσοδος στα σεμινάρια είναι ελεύθερη.

    Ο καθένας, που θα συμμετάσχει, θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί, να αγοράσει στο τέλος ένα κουπόνι χορηγού αξίας 10€ ή 20€ η 30€ για να εκφράσει την ικανοποίησή του για το σεμινάριο, που μόλις παρακολούθησε. Έτσι, αντί για υποχρεωτικό δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουμε προαιρετική χορηγία ελάχιστου ύψους 10 ευρώ.

    *Αποστέλλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] όπου δηλώνετε ότι θα συμμετάσχετε στο σεμινάριο(τίτλος σεμιναρίου), που θα διεξαχθεί την…….. Μαρτίου 2018 και επιθυμείτε να κρατηθεί η θέση σας.

    Σεμινάρια από την Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ

    3. Η συνάντηση με την Χέρτα Μύλερ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

    Η συγγραφέας διαβάζει ποιητικά κολάζ.

    Έχει κόψει και κολλήσει λέξεις από εφημερίδες και περιοδικά, συνθέτοντας λυρικά κείμενα. Τα βλέπουμε και τα ακούμε.

    Διαβάζει επίσης απόσπασμα από το βιβλίο της «Η πατρίδα μου ήταν ένα κουκούτσι μήλου» (Mein Vaterland war ein Apfelkern):

    Για πρώτη φορά γράφει η Χέρτα Μύλερ τόσο διεξοδικά για τα παιδικά της χρόνια στο ρουμανικό χωριό, για την ενηλικίωση και το ξύπνημα της πολιτικής συνείδησης, για τις πρώτες της επαφές με τη λογοτεχνία, τις συγκρούσεις με την κομμουνιστική δικτατορία και την πορεία της στη συγγραφή. Με την αναφορά στην άφιξή της σε μια άλλη χώρα ρίχνει ταυτόχρονα και μια ασυνήθιστη ματιά στη Γερμανία της δεκαετίας του 1980 και 1990, αλλά και στην κοινωνία που ζούμε σήμερα.

    Η μετάφραση των κολάζ και του αποσπάσματος από το βιβλίο «Η πατρίδα μου ήταν ένα κουκούτσι μήλου» είναι της Γιώτας Λαγουδάκου.

    Τα ελληνικά κείμενα διαβάζει η ηθοποιός Αγγελική Παπούλια.

    Συντονιστής/Συνομιλητής είναι ο σκηνοθέτης Τίμων Κουλμάσης.

    Μετά την εκδήλωση η Χέρτα Μύλερ θα υπογράψει τα βιβλία της.

    Θα διατίθενται στους χώρους του Ινστιτούτου σε γερμανική και ελληνική γλώσσα από
    19/3.

    Σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με μετάφραση.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018
    19.30

    Πού:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΧΕΡΤΑ ΜΥΛΕΡ

    4. Διάλεξη του Julian Rushton στο Ωδείο Αθηνών

    Το Ωδείο Αθηνών και Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής συνδιοργανώνουν διάλεξη ενός από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους Βρετανούς μουσικολόγους, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Leeds κ. Julian Rushton με θέμα “Οι τελευταίες άριες-ροντό του Μότσαρτ και ο ρόλος τους στη δραματική κατανόηση” (“Mozart’s late Rondò Arias: their role in dramatic understanding”).

    Αίθουσα Άρης Γαρουφαλλής του Ωδείου Αθηνών
    Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
    18.00

    Πού:
    Ωδείο Αθηνών
    Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Διάλεξη του Julian Rushton

    5. “TEDxNTUA: Chaos” στο Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο

    Το #TEDxNTUA επανέρχεται το Σάββατο 24/03 στο Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου-Πλανητάριο. Ομιλητές από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό θα πλαισιώσουν το event δίνοντας τη δικιά τους ερμηνεία για το Chaos. Από τη σκηνή του TEDxNTUA δεν θα λείπουν διαδραστικά workshops και πρωτότυπα performances.

    Τι είναι το Chaos;

    Το Χάος ήταν το πρώτο στοιχείο της δημιουργίας του σύμπαντος των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας. Για πρώτη φορά το “Χάος” παρουσιάζεται σαν η πρωταρχική ύλη του Κόσμου που οδηγείται από το ομοιόμορφο στο ποικίλο. Σήμερα συνδέουμε το χάος με την πλήρη σύγχυση και αταξία.

    Σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με το χάος στην επιστημονική του έννοια: ο καπνός που ανεβαίνει ομαλά στον αέρα και ξαφνικά διασκορπίζεται ραγδαία, η βρύση που στάζει ακανόνιστα, το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο με τα ανεξήγητα μποτιλιαρίσματα, οι ανεξήγητες διακυμάνσεις των δεικτών στο χρηματιστήριο. Όλα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν μέσω της θεωρίας του χάους. Το χάος ανήκει στην καθημερινότητα μας.

    Η πείρα μάς διδάσκει πως η ζωή δεν κυλάει πάντοτε αρμονικά. Σίγουρα θα βρεθούμε μπροστά σε εμπόδια τα οποία οφείλουμε να ξεπεράσουμε. Ο καθένας θα το πετύχει αυτό με το δικό του μοναδικό τρόπο.

    Ας δώσουμε στο φετινό TEDx NTUA ένα έναυσμα για να βρει ο καθένας αυτό που αναζητά στο χάος της σύγχρονης ζωής.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
    10.30

    Πού:
    Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου-Πλανητάριο
    Λεωφόρος Συγγρού 387, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Αντίτιμο εισόδου ρούχα ή κουβέρτες. Ο παραπάνω ρουχισμός θα διανεμηθεί στα κατάλληλα άτομα μέσω της βοήθειας του εθελοντικού οργανισμού SocialErasmus. Τα ρούχα θα μαζευτούν εκείνη την ημέρα στην είσοδο του Πλανηταρίου.

    *Εγγραφές.

    tedx chaos

    6. Σεμινάριο “Πώς θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση για κάθε εργασία μας” στο ξενοδοχείο Parthenon

    Ο άνθρωπος, στα θέματα του επαγγέλματός του, έχει μάθει να επηρεάζεται από τους τρίτους και να ενεργεί με πολλή συναίσθηση και λίγη σκέψη.

    Η συναίσθηση πρέπει να περιοριστεί και στην θέση της να αναδειχθεί μια σύνθετη αντίληψη των πραγμάτων που περιλαμβάνει και την εργασία αλλά δεν εξαντλείται σε αυτήν. Αντίθετα αντιμετωπίζει την εργασία του ανθρώπου σαν μια δραστηριότητα ανάμεσα σε πολλές που έχει να κάνει και όλες πρέπει να προσεγγίζονται με τον ίδιο τρόπο.

    Σε αυτό το σεμινάριο, θα επιχειρήσουμε να περιοριστεί η συναίσθηση και να εστιάσει ο άνθρωπος το ενδιαφέρον του στην προσέγγιση των ιδεών που χρειάζεται για το επάγγελμά του.

    Είναι δύσκολο αυτό το εγχείρημα και απαιτεί πολλή προσπάθεια, όμως μπορεί να γίνει ευχερέστερα σήμερα με την εφαρμογή της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
    11.30

    Πού:
    Ξενοδοχείο Παρθενών
    Μακρή 6, Κουκάκι

    Πληροφορίες

    Η είσοδος στα σεμινάρια είναι ελεύθερη.

    Ο καθένας, που θα συμμετάσχει, θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί, να αγοράσει στο τέλος ένα κουπόνι χορηγού αξίας 10€ ή 20€ η 30€ για να εκφράσει την ικανοποίησή του για το σεμινάριο, που μόλις παρακολούθησε. Έτσι, αντί για υποχρεωτικό δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουμε προαιρετική χορηγία ελάχιστου ύψους 10 ευρώ.

    *Αποστέλλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] όπου δηλώνετε ότι θα συμμετάσχετε στο σεμινάριο(τίτλος σεμιναρίου), που θα διεξαχθεί την…….. Μαρτίου 2018 και επιθυμείτε να κρατηθεί η θέση σας.

    7. “Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Τέχνη και Ιδεολογία στο Νέο Ελληνικό Κράτος” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, θα μιλήσει για την τέχνη στο ελεύθερο ελληνικό κράτος και θα αναπτύξει τα ακόλουθα θέματα:

    Η ίδρυση του νέου κράτους:
    • το Πρωτόκολλο του Λονδίνου [1832]
    • το Βασίλειον της Ελλάδος και ο Όθων
    • η Αναζήτηση Παρελθόντος
    • η Αναφορά στην Αρχαιότητα
    • ο Νεοκλασικισμός
    • το Σχολείον των Τεχνών
    • ο Ρόλος της Τέχνης στο Νέο Κράτος
    • η Ιστορική Ζωγραφική και ο ρόλος της
    • η Σχολή του Μονάχου
    • η Ώριμη Αστική Κοινωνία και η Ηθογραφία
    • η Εθνική Ιδεολογία της “Μεγάλης Ιδέας”
    20ός αιώνας
    • Προς έναν Ελληνικό Μοντερνισμό
    • 1900-1922: Φως και Χρώμα Ελληνικό
    • “Ομάδα Τέχνη”
    • Μεσοπόλεμος
    • 1922: Η Μικρασιατική Καταστροφή
    • το “Τραύμα” και η Αντίδραση
    • η Γενιά του Τριάντα: Παράδοση & Μοντερνισμός.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
    18.30

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Μετά την έναρξη η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση παύσης.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    κπισν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  5+1 εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Τρίτη (20 Μαρτίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την 25η Μαρτίου με 2 σχετικές εκδηλώσεις – Είσοδος ελεύθερη



    ΣΧΟΛΙΑ