• City Stories

    Έντεκα πρωτότυπες δωρεάν ιδέες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!

    splash

    Splash your style


    Ένα ζεστό Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και εκτός από μια επίσκεψη στην παραλία, που μπορεί να μας ξεκουράσει, σας έχουμε τις καλύτερες ιδέες για διασκέδαση, για τις οποίες δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε απολύτως τίποτα!

    Εκδηλώσεις: «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς»

    Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να Ζήσουν τον Κήπο και τα Πάρκα της πόλης αλλιώς, ανοίγοντας τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Προμπονά και το Άλσος Παγκρατίου σε όλους. Από 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, οι κήποι και τα πάρκα της πόλης υποδέχονται κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.
    Καθημερινά, 09.00 – 21.00
    Εθνικός Κήπος, Πάρκος Ελευθερίας, Άλσος Προμπονά, Άλσος Παγκρατίου

    «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς»

    Φεστιβάλ: Athens Gardens Festival 2019

    Τo φεστιβάλ που γεννήθηκε στους κήπους της Αθήνας και τίμησε από το 2013 μέχρι σήμερα τον Εθνικό κήπο, ανοίγει κι άλλο την βεντάλια του και μετουσιώνεται σε ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ μικρών μουσικών συνόλων, στον Εθνικό κήπο και στον κήπο του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας. 14, 15 και 16 Ιουνίου τα διαγωνιζόμενα μουσικά σύνολα θα παρουσιαστούν τα πρωινά στον Εθνικό κήπο και τα βράδια στον κήπο του Κέντρου Τεχνών. Θα ακουστούν μουσικές από την παγκόσμια ανθολογία της κλασσικής, ρομαντικής, ιμπρεσιονιστικής, σύγχρονης και νεοκλασσικής μουσικής.
    Εθνικός Κήπος: Παρασκευή 14/6, Σάββατο 15/6, Κυριακή 16/6, 11:00
    Πάρκο Ελευθερίας: Παρασκευή 14/6, Σάββατο 15/6, Κυριακή 16/6, 19:30

    Athens Garden Festival
    Athens Garden Festival

    ARTENS Νύχτες κινηματογράφου

    Προβολή της ταινίας του Alfred Hitchcock, «Σιωπηλός μάρτυς» (Rear Window).
    Διάρκεια: 105′, Ετος Παραγωγής: 1954, Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α.
    Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
    Σενάριο: John Michael Hayes
    Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey
    Ο Τζέημς Στούαρτ και η Γκρέης Κέλλυ, εκτός από ήρωες της ιστορίας, παίρνουν το ρόλο θεατών ενός δεύτερου δράματος που εκτυλίσσεται στο απέναντί τους παράθυρο, οδηγώντας το μοναδικό αυτό αμερικανικό θρίλερ να είναι διαρκώς διπλό, να κινείται ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει στους άλλους και σε αυτό που συμβαίνει σε μας. Ο τρόμος εμφανίζεται τη στιγμή που και οι άλλοι θα κοιτάξουν εμάς, που είμαστε το ίδιο μακριά μέσα από το δικό τους παράθυρο. Είναι μια όμορφη και σύνθετη αλληγορία για τη φύση του κινηματογράφου, απαλλαγμένη από το ναρκισσισμό που έχουν άλλες ταινίες που μίλησαν γι’ αυτόν.
    Παρασκευή 14/6, 22:30
    Artens, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος), Αθήνα
    Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS: 210 3317312 ή στο email: [email protected]

    artens
    Artens Cinema Nights

    Δράση: «Splash your style»

    Το Victoria Square Project μας προσκαλεί σε μια ζωγραφική δράση μόδας σε συνεργασία με τις καλλιτέχνιδες Alexia Caunille + Jana Linke. Στη συνέχεια του πεζοδρόμου της Ελπίδος, πίσω από το Victoria Square Project, θα κρεμαστεί ένας λευκός καμβάς στον δημόσιο χώρο. Στην αντίθετη πλευρά του καμβά θα υπάρχουν διάφορες συσκευές εκτόξευσης χρωμάτων. Προτείνεται να φοράτε λευκά ρούχα! Θα έχετε επίσης την επιλογή να φορέσετε και λευκά κομμάτια της συλλογής ρούχων που έχουν επιμεληθεί οι ίδιες οι καλλιτέχνιδες. Θα δοθούν προστατευτικά γυαλιά και καλύμματα παπουτσιών. Σε μια ζωηρά χαοτική έκρηξη, το χρώμα θα ριχτεί από τους παρευρισκόμενους πάνω στον καμβά και στους ανθρώπους που φορούν λευκό ρουχισμό. Θα μπορείτε να επιλέξετε, εάν θα ρίξετε ή θα σας ρίξουν χρώμα! Στο τέλος, θα γίνεται με αργές κινήσεις η μεταφορά σε μια κατάσταση στεγνώματος, όπου θα δίνεται ο χρόνος στα δημιουργήματα να στεγνώσουν πάνω στα σώματά μας.
    Σάββατο 15/6
    – 18.00 έως 20.00 – Splash your style
    (με μουσική από Aphex Twin)
    – 20.00 έως 22.00 – Κατάσταση στεγνώματος και φωτογράφηση
    (με μουσική από Alexia Caunille)
    Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Πεδίο Άρεως

    splash
    Splash your style

    Αφιέρωμα: «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο»

    Προβολή του ντοκιμαντέρ Delphine et Carole, insoumuses (Γαλλία, 2019, 68’) της Callisto McNulty. Τη δεκαετία του ’70, η θρυλική ηθοποιός Delphine Seyrig ήταν γνωστή ως τραγουδίστρια, λεσβία, σύζυγος ενός πρεσβευτή, αλλά και νοικοκυρά. Ήταν επίσης μία ενεργή φεμινίστρια. Μαζί με την Carole Roussopoulos, Ελβετή κινηματογραφίστρια, παντρεμένη με Έλληνα, υπήρξε μία από τις πρώτες κινηματογραφικές ακτιβίστριες στη Γαλλία, όχι μόνο καταγράφοντας διαμαρτυρίες από το γαλλικό γυναικείο κίνημα, αλλά και χρησιμοποιώντας το νέο μέσο για να αντιμετωπίσει την κυρίαρχη εκπροσώπηση των γυναικών στην τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ αξιοποιεί αποσπάσματα από φεμινιστικά έργα και από τηλεοπτικές συντεντεύξεις των Σιμόν ντε Μποβουάρ, Μαργκερίτ Ντυράς και Σαντάλ Ακερμάν. Προλογίζει η σκηνοθέτιδα Κατερίνα Ευαγγελάκου. Στις 22.30 η βραδιά κλείνει με την ταινία μυθοπλασίας Hannah Arendt (Γερμανία, 2012, 113΄) της Μαργκαρέτε Φον Τρότα. Προλογίζει η καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ, Μαρία Κομνηνού.
    Παρασκευή 14/6, 20.45 & 22.30
    Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Λαϊς (θερινός), Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

    Ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, με 35 διεθνείς Ταινίες Μικρού Μήκους, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ). Μέσα από τις ταινίες που θα προβληθούν, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου. Να έρθουν σε επαφή με εικόνες, ήχους, χαρακτήρες και ιστορίες από γνώριμες ή μακρινές κουλτούρες και φυσικά να ανακαλύψουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κινηματογραφικής αφήγησης. Ταινίες από τις ΗΠΑ ως την Ταϊβάν και από τη Νότια Αφρική ως τη Σουηδία, θα προβληθούν συγκεντρωμένες.
    Παρασκευή 14/6, 17:45 – 23:59
    Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή)

    ισοτητα σινεμα
    Αφιέρωμα: «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο»

    Stranger in A Strange Land project

    Το Stranger in A Strange Land project παρουσιάζει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (εικαστικά, μουσική, Performance Art) προτείνοντας στον επισκέπτη μια νέα πολυσύνθετη εμπειρία με κύριο άξονα το διαπολιτισμικό στοιχείο. Η ομάδα Σπόρος σε συνεργασία με την Nasta Of the BeASTs και τον εικαστικό Muhamad Nakam θα διαδράσουν με το κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης Stranger in a A Strange Land που διοργανώνει η ομάδα Les Ecartes. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 19:00 στο χώρο της έκθεσης, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να συμμετέχουν ενεργά γράφοντας ελεύθερα τις σκέψεις τους σε σχέση με τα εκθέματα της ομαδικής έκθεσης, με θέμα την παρηγοριά. Τα κείμενα που θα δημιουργηθούν θα μοιραστούν και θα εκφραστούν προφορικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ή από τους καλλιτέχνες της δράσης.
    Καθημερινά, 13:00 – 21:00
    Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Κεραμεικός

    land project
    Stranger in A Strange Land project

    Παρουσίαση: Περιοδικό Νέα Εστία & Jean Cocteau

    Το τεύχος του περιοδικού Νέα Εστία που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον μοναδικό καλλιτέχνη με το πολυειδές έργο, Jean Cocteau και το οποίο επιμελήθηκε η Αντιγόνη Βλαβιανού, θα παρουσιαστεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Παρασκευή 14 Ιουνίου.
    Παρασκευή 14/6, 19:00
    Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα

    περιοδικο
    Παρουσίαση: Περιοδικό Νέα Εστία & Jean Cocteau

    Μουσική: Αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα

    Δέκα χρόνια χωρίς τον Πάνο Τζαβέλλα και σπουδαίοι ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν για τον μουσικό αντάρτη, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς. «Οπλίζω την κιθάρα μου με μελωδίες κι όνειρα και τραγουδώ», έλεγε ο ίδιος και αυτό θα παρακολουθήσουμε επί σκηνής από μια ομάδα ερμηνευτών, ηθοποιών και μουσικών σε ένα ταξίδι από την αξέχαστη μπουάτ της Πλάκας στο σήμερα.
    Τραγουδούν οι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μπούσαλης, Νίκος Μποφίλιος, Νατάσσα Μωυσόγλου, Σταύρος Ξένος, Νατάσσα Παπαδόπουλου – Τζαβέλλα, Λευκοθέα Φιλιππίδη και Λάκης Χαλκιάς. Συμμετέχει φιλικά η Καλλιόπη Βέττα. Τους ερμηνευτές συνοδεύει το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».
    Σάββατο 15/6, 21:00
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη, Δραπετσώνα

    τζαβελας
    Μουσική: Αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα

    Θέατρο: 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

    Στο πρόγραμμα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συμμετέχουν επιλεγμένες παραστάσεις, με άξονα την ανάδειξη της ποιοτικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και την παροχή ευκαιριών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.
    Σάββατο 15/6 & Κυριακή 16/6, 21.00: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου «Εν Δράσει» Ζωρζ Φεντώ, «Από τον γάμο στο διαζύγιο».
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    φεστιβαλ
    Θέατρο: 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

    Εκδήλωση: «Εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση»

    Το εμπόριο των γυναικών είναι μια από τις σύγχρονες μορφές βίας κατά των γυναικών. Οι σύγχρονες σκλάβες του σεξ έχουν εξαπατηθεί, απομονωθεί απειληθεί, έχουν υποστεί βιασμό, ξυλοδαρμό με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή τους.
    Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
    – Προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας «Zenaida» (Η ταινία έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και σε δημόσιες προβολές στην Αφρική και τη Βραζιλία).
    – Συζήτηση με τη συμμετοχή των: Λητώς Καραγκούνη- Εκπροσώπου της Α21, Αντωνίας Ποθουλάκη- Διεθνούς Φιλοσοφικού Συμβούλου- Ψυχοθεραπεύτριας / Συγγραφέως του βιβλίου «Trafficking Εσωτερικές πορείες σε εκτός νόμου διαδρομές» , Αλέξη Τσάφα- Σκηνοθέτη της ταινίας.
    Κυριακή 16/6, 18:00
    Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

    εκδηλωση
    Εκδήλωση: «Εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση»



    ΣΧΟΛΙΑ