• Media

    Έτερος Εγώ: Η νέα σειρά της Cosmote TV έρχεται να σε καθηλώσει


    Μια σειρά από δολοφονίες βασισμένες στους άθλους του Θησέα θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει η νέα σειρά της Cosmote TV, με τίτλο «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές».

    Η σειρά, δια χειρός Σωτήρη Τσαφούλια, αποτελεί συνέχεια, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη, της πολύ επιτυχημένης ταινίας του ίδιου, «Έτερος Εγώ», που έκανε το ντεμπούτο της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017, «σπάζοντας ταμεία».

    Το τηλεοπτικό αστυνομικό θρίλερ αποτελεί την πρώτη, φιλόδοξη προσπάθεια της Cosmote TV στον χώρο της παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος πρωτότυπου περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με τον Executive Director, Δημήτρη Μιχαλάκη, αυτή είναι μόνο η αρχή, σε μια ευρύτερη διαδρομή που θα ακολουθήσει η συνδρομητική τηλεόραση της Cosmote στο τηλεοπτικό τοπίο.

    Η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 16 Ιουνίου. Και τα 8 επεισόδια θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα on demand και δωρεάν, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, ενώ από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και τις 15 Ιουλίου, τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται καθημερινά στις 23.00, στη συχνότητα COSMOTE CINEMA 4HD, ολοκληρώνοντας τα 8 επεισόδια του κύκλου.

    Μετά την προβολή των επεισοδίων σε πρώτη μετάδοση από τη συνδρομητική τηλεόραση της Cosmote, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και on demand, δωρεάν, στην υπηρεσία Cosmote Tv Plus.

    ετερος εγω
    Από τη σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», της Cosmote Tv

    Η σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» παρουσιάζει μια σειρά δολοφονιών, οι οποίες ακολουθούν τους άθλους του Θησέα. Το σκεπτικό της σειράς ακολουθεί τη λογική της ταινίας, όπου οι δολοφονίες διαπράττονταν βάσει των αρχαίων ρητών του Πυθαγόρα, με μια νέα, ανανεωμένη ιδέα, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Η εν λόγω πηγή, άλλωστε, αποτελεί αγαπημένη θεματολογία του σκηνοθέτη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου της σειράς.

    ετερος εγω
    Από τη σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», της Cosmote Tv

    Στην πλοκή της σειράς επιστρέφει η εμβληματική προσωπικότητα του εκκεντρικού καθηγητή εγκληματολογίας, Δημήτρη Λαΐνη, τον οποίο υποδύεται και πάλι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος συνεργάζεται με τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, όταν ένα γεγονός τον εμπλέκει με αυτές. Με τη βοήθειά του, η αστυνομία θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να εντοπίσει τον serial killer. Από την πλευρά των Αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης), και ο αστυνόμος, Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης).

    ετερος εγω
    Από τη σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», της Cosmote Tv

    Στη σειρά συναντάμε μια ομάδα από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς, καθώς ο Σωτήρης Τσαφούλιας κατόρθωσε να συγκεντρώσει την «αφρόκρεμα» της ελληνικής υποκριτικής τέχνης.

    Ενδεικτικά, τον ρόλο του ψυχιάτρου και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής, Φίλιππου Λαζαρίδη, υποδύεται ο Άκης Σακελλαρίου, ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, που καλύπτει την υπόθεση.

    Στη σειρά συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου και Σπύρος Παπαδόπουλος.

    ετερος εγω
    Από τη σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», της Cosmote Tv

    Το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» είναι μια ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη.

    Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο το συνυπογράφει ο ίδιος σε συνεργασία με την Κατερίνα Φιλιώτου.

    Η σειρά αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, τη συνέχεια, στη μικρή οθόνη, του αστυνομικού θρίλερ «Έτερος Εγώ», που τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, του LAGFF και της LIEGE, αλλά και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών, στην Ταορμίνα της Ιταλίας.

    Η ταινία, παραγωγής του 2016, θα προβληθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 23.00, στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ από την Κυριακή, 16 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη και on demand στο COSMOTE TV PLUS για απεριόριστη θέαση.

    ετερος εγω
    Από τη σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», της Cosmote Tv

    Η Cosmote TV με την υπερπαραγωγή της νέας αυτής της σειράς, υπόσχεται να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες δουλειές, αντίστοιχης υψηλής αισθητικής και ποιότητας στο μέλλον.

    Γνωρίστε τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές»:

    Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

    Κεντρικός ήρωας της σειράς παραμένει ο καθηγητής Εγκληματολογίας, Δημήτρης Λαΐνης, όπως και στην ταινία.

    Ο Δημήτρης Λαΐνης είναι ένας ευφυής και βαθιά ευαίσθητος άνθρωπος, με ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ.

    Η πρώτη υπόθεση που ανέλαβε να λύσει, βάσει του σεναρίου της ταινίας, ήταν η διαλεύκανση της δολοφονίας πέντε ανθρώπων. Έπειτα από αίτημα του υπαρχηγού της Αστυνομίας, Απόστολου Μπαρασόπουλου (Μάνος Βακούσης), επιφορτίστηκε με την ανακάλυψη της σχέσης μεταξύ των θυμάτων, αλλά και με την ερμηνεία των ρητών του Πυθαγόρα που εμφανίζονταν γραμμένα στους τόπους των εγκλημάτων.

    Το ίδιο καλείται να κάνει και αυτή τη φορά όταν ένα περιστατικό τον συνδέει, άθελά του, με μια νέα σειρά δολοφονιών που, όπως ανακαλύπτει ο καθηγητής Εγκληματολογίας, συνδέονται, αυτή τη φορά, με τους άθλους του Θησέα.

    Στην έναρξη της σειράς, συναντάμε τον εσωστρεφή καθηγητή σε μια ακόμη πιο δύσκολη φάση για την προσωπική του ζωή, μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων που του έχουν συμβεί.

    Έτσι, στο νέο ξεκίνημα της ζωής του και μέσα από μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις δικές του προσωπικές δυσκολίες, ο Δημήτρης Λαΐνης θα εμπλακεί, άθελά του, σε μια νέα υπόθεση δολοφονιών, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίασή τους.

    ετερος εγω
    Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης υποδύεται τον Δημήτρη Λαΐνη

    Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης)

    Ο Απόστολος Μπαρασόπουλος είναι ο Προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών και ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον καθηγητή Εγκληματολογίας, Δημήτρη Λαΐνη, στην εξιχνίαση της σειράς εγκλημάτων που διαδραματίστηκαν στην ταινία.

    Αυστηρός, με αρχές, πιστός στις δυνατότητες της ελληνικής αστυνομίας και αποφασισμένος να λύσει τη νέα υπόθεση, λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία που ανακαλύπτει.

    Ένας άνθρωπος σκληρός, που δεν χαρίζεται σε κανέναν και επιμένει μέχρι να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

    Ο Μάνος Βακούσης, που υποδύεται τον Προϊστάμενο, μοιράζεται τις σκέψεις του για τη σειρά: «Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ακόμα μια σειρά μυστηρίου, αλλά για μια ιστορία που αναδεικνύει τις έννοιες θάρρος, τιμιότητα, σοφία, γνώση, αισθητική και επιδρά στον ψυχισμό, τόσο του ηθοποιού όσο και του θεατή. Έχει σχέση με το εσωτερικό μας τοπίο ως ψυχογράφημα. Δεν είναι μια ιστορία για να τρομάξει κανείς, ούτε για να συγκλονίσουμε τον θεατή με εφέ. Αγγίζει τα συγκινησιακά του ανθρώπου, τα οποία ξεκινούν από το DNA του, ενώ θίγει τη σχέση που έχουμε με το εγώ μας, μέσα από τους Άθλους του Θησέα. Φωτίζει το χάος και ταυτόχρονα την ομορφιά της κοινωνίας».

    ετερος εγω
    Ο Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Απόστολο Μπαρασόπουλο

    Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης)

    Ο αποφασιστικός Υπαστυνόμος εισέρχεται στη σειρά, με σκοπό να βοηθήσει με τις δυνάμεις του την ελληνική αστυνομία να ανταποκριθεί στις νέες, γεμάτες πρόκληση, υποθέσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

    Δυναμικός, με πάθος για τη δουλειά του και βαθιά απορροφημένος από τη νέα υπόθεση αλλεπάλληλων δολοφονιών, ο Παντελής Σκλαβής, στην προσπάθειά του να δείξει σκληρός απέναντι στους υπόπτους, εμπλέκεται συναισθηματικά στην υπόθεση, περισσότερο απ’ όσο του επιτρέπεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η θέση του σε αυτήν.

    Τίμιος αστυνομικός, που εργάζεται στην υπηρεσία της τήρησης του Νόμου και απόδοσης Δικαιοσύνης.

    ετερος εγω
    Ο Πέτρος Λαγούτης υποδύεται τον Παντελή Σκλαβή

    Χριστίνα Στεργίου (Βίκυ Παπαδοπούλου)

    Δυναμική, υπέρμετρα φιλόδοξη και αποφασισμένη να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα υπόθεση που έχει μπροστά της η ελληνική αστυνομία, η Χριστίνα Στεργίου θα κινήσει Γη και ουρανό, ώστε να αποσπάσει πληροφορίες και να «βγάλει την είδηση».

    Η δημοσιογράφος που αναλαμβάνει το αστυνομικό ρεπορτάζ διέπεται τόσο από την αρχή της ουσίας της δημοσιογραφίας, δηλαδή την ανάδειξη και αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά ταυτόχρονα και από προσωπικά κίνητρα επαγγελματικής ανέλιξης.

    Αναλύοντας τον χαρακτήρα που υποδύεται, η Βίκυ Παπαδοπούλου επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν τελικά ο δημοσιογράφος βοηθά την αστυνομία στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος ή αν την εμποδίζει.

    Η ηθοποιός αποκαλύπτει ότι, ενώ στην αρχή «ενοχλεί» τους αστυνομικούς, θεωρεί ότι τελικά τους βοηθάει.

    ετερος εγω
    Η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται την Χριστίνα Στεργίου

    Φίλιππος Λαζαρίδης (Άκης Σακελλαρίου)

    Αυτάρεσκος, πιστός στις δικές του θεωρίες και μεθόδους, ο Διοικητής της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπου λαμβάνει χώρα ο πρώτος φόνος, έρχεται να συμβάλλει στις έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

    Φαινομενικά συμπαθής, ευγενικός και απόλυτα συνεργάσιμος, σύντομα θα δημιουργήσει υποψίες στους ερευνητές για το πραγματικό ποιόν και τα κίνητρά του, γεγονός που θα τον κάνει να αποκαλύψει μια άλλη, πιο αμείλικτη, πλευρά του εαυτού του.

    Στον ρόλο του Διοικητή ο εκπληκτικός Άκης Σακελλαρίου, που χρωματίζει με το δικό του, μοναδικό τρόπο τον χαρακτήρα που υποδύεται.

    ετερος εγω
    Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Φίλιππο Λαζαρίδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ