Ροή Ειδήσεων

Ένα minimal διαμέρισμα με κλασσική αισθητική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (9 pics)

  • NewsRoom


Απλό και με στυλ. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το 1960, λίγα βήματα από την Αρχαία Αγορά. Την ανακατασκευή ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο DParchitects, που μελέτησαν μία κατοικία λειτουργική και δυναμική, σε απόλυτη συμφωνία με τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

«Το φως είχε βασικό ρόλο στη φάση του σχεδιασμού. Υιοθετήσαμε καθαρές επιφάνειες και λίγα έπιπλα για να αφήσουμε πολύ χώρο στον φυσικό φωτισμό», εξηγεί η Αρχιτέκτων Πολυξένη Τσαλδάρη που ασχολήθηκε με την ανακαίνιση.

Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος ζεστός και φωτεινός, εμπλουτισμένος με μία παλέτα που έχει πρωταγωνιστή το λευκό μαζί με κρύα χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο, σε δόσεις σωστές μαζί με έπιπλα vintage.

Τα δύο μπάνια σπάνε την ενότητα του minimal: στο λευκό μάρμαρο αντιτίθεται το χειροποίητο πλακάκι Vietri φέρει μπλε λεπτομέρειες, υλικά που απαντώνται και στο δεύτερο μπάνιο σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε.

«Τα μπάνια εκπροσωπούν την ταυτότητα των ιδιοκτητών, κλασσικό το μεγάλο και σύγχρονο με λεπτομέρειες κλασσικές το μικρό. Επιλέγοντας μία παλέτα ανοιχτών τόνων καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία χρωματική συνέχεια με το υπόλοιπο σπίτι», καταλήγει η αρχιτέκτονας.

Το λευκό, που κυριαρχεί σε όλη την κατοικία, έρχεται να ζεσταθεί με ήρεμα χρώματα που δημιουργούν μία ξεκούραστη ατμόσφαιρα.

Οι επιρροές στο στυλ έρχονται από την κλασσική και λιτή κομψότητα της δεκαετίας του ‘30, υπογραμμισμένη από υφάσματα μπλε, γαλάζιο και μπορντό και έπιπλα καρυδιάς.  Δεν λείπει και το σύγχρονο design καθώς για τον φωτισμό επιλέχθηκαν φωτιστικά IC του Michael Anastassiades (2014), που δίνουν τόνο διαχρονικό (ανακαλούν την εποχή του 30) στα δωμάτια ενώ στο σαλόνι η Parentesi των Achille Castiglioni & Pio Manzù(1971) και Miss Sissi σε λευκό και μπλε του Philippe Starck(1991) που είναι οι μοντέρνες λεπτομέρειες του σχεδιασμού.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: DParchitects
Μελέτη-Επίβλεψη: Πολυξένη Τσαλδάρη
Ειδικός Συνεργάτης: Στέφανος Σκαρλακίδης
Τοποθεσία: Κέντρο  – Θεσσαλονίκη
Εμβαδόν: 75 m² (Indoor)
Μελέτη: Σεπτέμβριος 2016
Κατασκευή: Οκτώβριος 2016 – Φεβρουάριος 2017
Φωτογραφίες: studiovd.gr / Ν.Βαβδινούδης-Χ.Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα μοντέρνο και φωτεινό διαμέρισμα με προσωπικότητα στη Γλυφάδα (12 pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα ανακαινίζεται και πλημμυρίζει φως (20 pics)