• City Stories

    Ένα απόλυτα θηλυκό διαμέρισμα πειραματίζεται με τις ζεστές αποχρώσεις (13 pics)

    • NewsRoom


    Το διαμέρισμα δημιουργήθηκε για τη μητέρα ενός ζευγαριού που διατηρεί ένα παρόμοιο σε άλλο επίπεδο της πολυόροφης οικοδομής στο Κίεβο. Και τα δύο έχουν στοιχεία εμφανούς σκυροδέματος μέσα στον χώρο και έχουν απίθανη οριζόντια θέα στην πόλη, όσο η ένοικος απολαμβάνει το καθιστικό, είτε μαγειρεύει, είτε κάθεται στην τραπεζαρία, έχοντας εξασφαλισμένη την απόλυτη ιδιωτικότητα. Η ιδιοκτήτρια ήθελε να δημιουργήσει έναν πολύχρωμο εσωτερικό χώρο που να έχει ακόμα και κήπο, δωμάτιο γιόγκα και ένα δωμάτιο με δύο καναπέδες-κρεβάτια για τους επισκέπτες.

    17-11-19-318.jpg


    Το γεγονός ότι το σπίτι προορίζεται μόνο για ένα άτομο, δημιούργησε αυτόματα την ανάγκη να υπάρξουν χώροι απόλυτα λειτουργικοί, αλλά παράλληλα κομψοί κι άνετη, που θα κάνουν την καθημερινότητα εύκολη κι ευχάριστη, ίσως χαρίζοντας και θετική διάθεση.

    Επίσης, η κατοικία είναι διαρκώς εκτεθειμένο στο φυσικό φως, το οποίο μπαίνει στον χώρο κατά μήκος του κεντρικού παραθύρου. Από κάτω βρήκε τη θέση που του αρμόζει ο εσωτερικό κήπος, που δημιουργήθηκε με πράσινο χορτάρι. Μοιάζει σαν να αιωρείται από το 28ο επίπεδο της πολυκατοικίας, αφού, όταν κάθεται κανείς στο καθιστικό, στη συνέχεια του πράσινου βλέπει τον ουρανό.

    f2-afm-interior-kiev-ukraine-olha-wood-photo-andrey-avdeenko-yatzer.jpg

    Το ξύλο κερασιάς, καλά επεξεργασμένο, χρησιμοποιήθηκε στον ενιαίο χώρο του καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας, καλύπτοντας σχεδόν όλους τους τοίχους και δημιουργώντας ένα ενιαίο αισθητικά σύνολο που αποπνέει ζεστασιά και cozy ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός με το ροζ, τις κίτρινες Acapulco καρέκλες και τα soft παστέλ χρώματα στα έπιπλα ενισχύει την αίσθηση αυτή. Στο διαμέρισμα, ο συνδυασμός ξύλου με το μοτίβο ψαροκόκαλου στο δάπεδο, τις επενδύσεις στους τοίχους και το κόντρα πλακέ στο μπάνιο καθορίζουν τα βασικά στοιχεία στους χώρους.

    f5-afm-interior-kiev-ukraine-olha-wood-photo-andrey-avdeenko-yatzer-0.jpg

    Κάποια μεμονωμένα έπιπλα συνδυάστηκαν με γνωστά εμπορικά brands όπως η Bulthaup κουζίνα με τη νησίδα και ο ροζ καναπές Moroso που κυριαρχεί στο καθιστικό. Το υπνοδωμάτιο και ο ξενώνας με τις δύο πράσινες πολυθρόνες-καναπέδες Gervasoni, χωρίζονται μεταξύ τους με κουρτίνες Smart House. Στο master bedroom, τοποθετήθηκε ένα κρεβάτι B&B Italia ενώ στο πάτωμα συνδυάστηκε ένα πολύχρωμο Designers Guild χαλί που ταιριάζει ιδανικά με τα υπόλοιπα χρώματα.

    f15-afm-interior-kiev-ukraine-olha-wood-photo-andrey-avdeenko-yatzer.jpg

    Μπορείτε να φτάσει κανείς στη walk-in closet και στη συνέχεια στο μπάνιο, από το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι. Η ξύλινη διπλή πόρτα και η γυάλινη ντουλάπα της Poliform/Ego διαχωρίζουν το master bedroom με το μπάνιο του, όπου αντίστοιχα τοίχοι από κόντρα πλακέ χωρίζουν το ντους και την μπανιέρα από τον νιπτήρα.

    f11-afm-interior-kiev-ukraine-olha-wood-photo-andrey-avdeenko-yatzer-copy.jpg

    Τα κεραμίδια Madeamano δημιούργησαν ένα γεωμετρικό γκρι-λευκό μοτίβο και κάλυψαν τον τοίχο του ντους. Όμορφα μικρά γυάλινα βάζα για λουλούδια στο ξύλινο χώρισμα δίνουν μια περισσότερο χαριτωμένη πινελιά, που στόχο έχει να φέρει παράλληλα κι έναν αέρα ανανέωσης. Επίσης, ζητήθηκε ένα custom made τραπέζι για την μπανιέρα, το οποίο δίνει την αίσθηση του απόλυτα relaxation spot.

    Πρόκειται ουσιαστικά για μια κατοικία, που συνδυάζει άψογα τη θηλυκότητα με τη διαχρονική αισθητική, ενώ έντονη είναι και η προσωπικότητα της ενοίκου, με design στοιχεία που παραπέμπουν στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της.

    f13-afm-interior-kiev-ukraine-olha-wood-photo-andrey-avdeenko-yatzer.jpg
    Πηγή: glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ