• City Stories

    Εύκολη και λαχταριστή κοτόπιτα με μπεσαμέλ

    • NewsRoom


    Εύκολη κοτόπιτα με ψεύτικη μπεσαμέλ, που γίνεται με ό,τι μας περίσσεψε. Με λίγα απλά υλικά και τραγανό φύλλο, έχεις κοτόπιτα σε 5΄ με πλούσια νοστιμιά.

    Εκτέλεση

    Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο.  Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.

    Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.

    Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ 

    ΠΗΓΗ: argiro barbarigou 



    ΣΧΟΛΙΑ