ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι! Απλά υλικά, παραδοσιακή συνταγή, μοναδική νοστιμιά.
Εκτέλεση
Η παραδοσιακή στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα Σκοπέλου, πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φέτας με αρκετό πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας ολόγυρα. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
Τηγανίζουμε τη σκοπελίτικη τυρόπιτα σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Αυτή η παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καυτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: argiro barbarigou
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
