• Architecture & Design

    Vocabolo Moscatelli: Πώς η Archiloop μετέτρεψε ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα σε ξενοδοχείο


    Ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα στην περιοχή της Ούμπρια στην Ιταλία έχει μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο με την υπογραφή του στούντιο Archiloop με έδρα τη Φλωρεντία.

    Πολλά μοναστήρια στην Ιταλία απολαμβάνουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής ως πολυτελή ξενοδοχεία – με σημαντικότερο εξ αυτών το Monastero Arx Vivendi, κοντά στη λίμνη Garda.

    Το Vocabolo Moscatelli (μέλος του ξενοδοχειακού ομίλου The Aficionados) βρίσκεται στην Ιταλική ύπαιθρο κοντά στον οικισμό Calzolaro, κοντά στα σύνορα της Τοσκάνης, σε ένα απομακρυσμένο κτήμα που περιβάλλεται από δάση.

    Το ακίνητο ανακαλύφθηκε από τον Frederik Kubierschky και τη σύντροφό του, Catharina Lütjens, οι οποίοι ξεκίνησαν την αποκατάσταση των διαφόρων πέτρινων κτιρίων ηλικίας 800 ετών με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Jacopo Venerosi Pesciolini της Archiloop.

    Με στόχο να διατηρήσει την ιστορική γοητεία και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, η ομάδα διατήρησε τα αυθεντικά ξύλινα δάπεδα, τα εκτεθειμένα τούβλα από terracotta και τα δοκάρια οροφής, μαζί με λεπτομέρειες από ορείχαλκο, σίδηρο και πέτρα. Εργάστηκαν με ντόπιους τεχνίτες για την αποκατάσταση αυτών των στοιχείων, αλλά ενσωμάτωσαν και νέα κομμάτια καλλιτεχνών και σχεδιαστών από όλη την περιοχή.

    «Το Vocabolo Moscatelli φέρνει κοντά τον κτίστη, τον σιδερά και τον ξυλουργό με τους τεχνίτες (κεραμίστες, πλακοποιούς και ζωγράφους), δημιουργώντας έναν καμβά boutique που αποτίεει φόρο τιμής στο παρελθόν, ενώ φέρει παράλληλα τις σχεδιαστικές αναφορές του τώρα», δηλώνει ο Frederik Kubierschky.

    Οι νέες προσθήκες στην τοποθεσία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια πισίνα με την υπογραφή του Fabiano Crocianiαπό τραβερτίνη, χρωματισμένη κατάλληλα ώστε να ταιριάζει με το γύρω δάσος και το μεσογειακό τοπίο.

    Το Vocabolo Moscatelli προσφέρει 12 ευρύχωρες σουίτες επισκεπτών: οκτώ στο κεντρικό κτίριο και άλλες τέσσερις διάσπαρτες γύρω από τους κομψά διαμορφωμένους χώρους, όλες σε monastery chic interior.

    Αναενόμενα, όλα τα έπιπλα και φωτιστικά προέρχονται από ιταλικούς γίγαντς του design, όπως την Paola Lenti, τον Davide Groppi και τη Flos.

    Φωτογραφίες: Fabio Semeraro

    Διαβάστε επίσης

    Το ιταλικό design συναντά τη γερμανική κατασκευαστική υπεροχή

    140 κεράκια για τη Vespa

    Η Bugatti μαρσάρει στη Milan Design Week



    ΣΧΟΛΙΑ