• Architecture & Design

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο των High Noon παρουσιάζει: Pedion Residence


    Οι αρχιτέκτονες Χριστίνα Τζεβελέκου και Γιώργος Παπαδήμος παραδίδουν ένα μικρό έργο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας.

    Σχεδιασμένο για ένα ζευγάρι καλλιτεχνών, το σκηνικό μετατρέπεται από χώρος κατοίκησης σε προσωρινό χώρο έκθεσης. Έτσι, οι περισσότεροι χώροι ενοποιούνται στον κεντρικό πυρήνα του διαμερίσματος, ο οποίος στρέφεται προς το πάρκο, το οποίο και περιβάλει το διαμέρισμα.

    Χαρακτηριστική της πρότασης η κάψουλα που φιλοξενεί το χώρο του γραφείου και στην οποία μπορεί κάποιος να απομονωθεί, αλλά ταυτόχρονα να παρατηρεί τη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

    Επηρεασμένοι από το πάρκο, αλλά και τον χαρακτήρα της Αθηναϊκής πολυκατοικίας, επιλέχθηκαν φυσικά υλικά με ελάχιστη επεξεργασία, όπως ξύλο, μάρμαρο και αλουμίνιο, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τη θέση και τα χρώματα της τροχιάς του ήλιου, ενώ στο νέο μωσαϊκό δάπεδο τοποθετήθηκαν ένθετα έργα τέχνης.

    Η τέχνη, ενσωματωμένη σε απρόσμενα σημεία του χώρου, εκπλήσσει τον επισκέπτη, ταξιδεύοντας τον σε διαφορετικό τόπο και χρόνο.

    Να σημειωθεί πως το αρχιτεκτονικό γραφείο High Noon – του οποίου την υπογραφή φέρει και το διαμέρισμα – ιδρύθηκε το 2019 από τη Χριστίνα Τζεβελέκου και τον Γιώργο Παπαδήμα, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Αθήνα και τη Ζυρίχη. Με μέσο την αρχιτεκτονική, το design και την πόλη, με μικρές ή μεγαλύτερες χειρονομίες, προσπαθούν να βρουν τι είναι αυτό που τους συγκινεί στην αρχιτεκτονική. Ξεκάθαρα, εστιάζουν στα υλικά, στη λεπτομέρεια και στα συναισθήματα που προκαλεί ο χώρος που μας περιβάλλει.

    //

    Photography by G.Messaritakis

    https://highnoon.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Back to the future: Μεταμόρφωση διαμερίσματος στο Κολωνάκι

    Σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο στην Κάρπαθο

    Ένας νέος θρύλος: Semele στην Τήνο



    ΣΧΟΛΙΑ